Einde iOS in zicht?

Door: Night - 6 reacties
iPhone OS 14
[Afbeelding: Hiptoro]

Als we de bekende lekker Jon Prosser moeten geloven, is het einde van de naam ‘iOS’ in zicht. Hij stuurde een tweet de wereld in, met slechts twee woorden: ‘iPhone OS’.

De strekking van de tweet is duidelijk. Het lijkt erop dat er een iOS-rebrand komt. Dat zou het einde betekenen van iOS, maar niet van het operating systeem voor de iPhone. De komende versie zal dan weliswaar geen iOS 14 heten, In de plaats daarvan komt iPhone OS 14.

Dat klinkt logisch. Afgelopen september introduceerde Apple iPadOS, een besturingssysteem dat extra functies toegevoegde voor de iPad. Daarmee week iPadOS af van iOS, hoewel de iPhone en de iPad wel de basis van het besturingssysteem deelden.

Apple gebruikte de naam iPhone OS al eerder, in de beginjaren van de iPhone. De eerste drie versies van het OS kregen die naam mee, totdat Apple in 2010 de iPad introduceerde. Hierdoor dekte de naam de lading niet meer. Versie 4 kreeg toen dan ook de naam iOS.

iPhone OS 14

We weten niet veel over iPhone OS 14. afgezien van de gebruikelijke geruchten. De nieuwste versie van het OS voor iPhones zou verschillende belangrijke iPadOS-functies zou hebben geërfd, zoals de App Switcher. Deze was al in iOS 13 verstopt maar niet geactiveerd.

We vragen ons af of de nieuwe naam voor het OS voor de iPhone ook functies zal brengen die specifiek voor de telefoon bedoeld zijn en niet in iPadOS terug te vinden zullen zijn.

We zullen maandag meer te weten komen. Tijdens de keynote van de WWCD 2020 zal dit ongetwijfeld ter sprake komen. Daar zal naar verwachting het komende besturingssysteem in combinatie met de nieuwe iPhone 12 gepresenteerd worden.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  queenfan

  Niet zo dramatisch in het begin heette het ook iPhoneOS.

  Na TVOS, WatchOS, iPadOS, MacOS is terug naar iPhoneOS heel logisch.

 • Profielfoto
  tomc

  Logisch toch?
  In den beginnen heette het ook iPhoneOS. Maar toen kwam de iPod touch en de iPad en werd de naam veranderd naar iOS.
  Nu zijn we 10 jaar verder en is er voor de iPad iPadOS en is de iPod touch dood. Enkel de iPhone blijft dus nog over.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  tomc op 20 juni 2020 18:13
  Enkel de iPhone blijft dus nog over.

  En de iPad dus. 🤓

   

 • Profielfoto
  tomc

  Dick de Roos op 20 juni 2020 19:01

  tomc op 20 juni 2020 18:13
  Enkel de iPhone blijft dus nog over.

  En de iPad dus. 🤓

   

  Neen die valt nu onder iPadOS

 • Profielfoto
  hagar2008

  Wat een dramatische titel voor een mogelijke naamsverandering. Met een beetje slecht wil zou je het clickbait kunnen noemen.

 • Profielfoto
  Night

  @Hagar2008: helemaal waar 😛 Gelukkig staan er nog twee regels uitleg onder op de homepage 😉