Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 3 juni 2020

iPhone 12 ontwerp lijkt zo goed als bevestigd: dit zijn alle modellen

Er zijn foto’s opgedoken van dummy-modellen van de iPhone 12, die ons kunnen laten zien hoe de vier modellen voor 2020 eruitzien. Ook zien we op de foto’s een verplaatste simkaartsleuf, die mogelijk een verrassing in petto heeft met betrekking tot 5G.

Er zijn tot nu toe al heel veel geruchten verschenen over de aankomende iPhone 12-modellen. Er komen vier modellen met drie schermgroottes: 5,4 inch, twee keer 6,1 inch en 6,7 inch. Het gaat dan respectievelijk om de 12, 12 Max, 12 Pro en 12 Pro Max. Nu er dummy-modellen zijn gelekt, wordt het idee van vier modellen flink versterkt. Ze liggen allemaal netjes naast elkaar op de onderstaande foto, waardoor we ook een goed idee hebben van hoe ze van elkaar verschillen. Ook krijgen we een idee van het design van de smartphones.

VIer iPhone 12-modellen (Afbeelding: Macotakara)

Twee modellen met hetzelfde formaat?

Het lijkt misschien een beetje vreemd dat er twee modellen verschijnen met een 6,1 inch scherm. Maar de telefoons hebben verschillende eigenschappen, aldus de geruchtenmolen. De iPhone 12 en 12 Max krijgen twee camera’s achterop, terwijl de 12 Pro en 12 Pro Max drie camera’s en een LIDAR-sensor moet krijgen (dezelfde als op de nieuwe iPad). Ook zou de 12 Pro Max een scherm met een verversingssnelheid van 120 Hertz krijgen. Op kleine verschillen na, zoals de plek van de simkaartsleuf, verschillen de dummies verder niet heel erg veel van de iPhone 11-smartphones.

Achterkant iPhone 12-modellen (Afbeelding: Macotakara)

5G

De simkaartsleuf zou verplaats zijn zodat Apple ruimte had voor de nieuwe Qualcomm-antenne. Daardoor zouden alle modellen toegang moeten krijgen tot het (mmWave) 5G-netwerk. Geruchtenmakers spreken zichzelf hierop nog wel eens tegen: de ene zegt dat elk 12-model ondersteuning voor 5G krijgt, terwijl later dan blijkt dat het alleen om de grote modellen gaat. Onder de motorkap moet de iPhone 12-lijn straks de A14 Bionic-processor krijgen, evenals 4 GB aan werkgeheugen voor het reguliere model en 8 GB voor de duurdere modellen. Qua opslag mogen we rekenen op 128 tot 512 GB.

Simkaartsleuf iPhone 12 (Afbeelding: Macotakara)

De verwachting is dat Apple de nieuwe iPhone 12-smartphones in september van dit jaar presenteert. Het zou kunnen dat de presentatie vertraging oploopt door de pandemie, maar daarover is simpelweg nog niets bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12 ontwerp lijkt zo goed als bevestigd: dit zijn alle modellen
Sluiten