Night
Night Nieuws 7 juni 2020

De mooiste Apple Watch wijzerplaten van 2020

De Apple Watch Series 5 is een van de meest geavanceerde, mooi vormgegeven en veelzijdige smartwatches ooit. Hoewel het horloge op zichzelf al prachtig is, wil je misschien ook wat persoonlijke details toevoegen voordat je er je opwachting mee maakt.

Natuurlijk zijn er een reeks accessoires van derden en prachtige bandjes verkrijgbaar voor de iconische wearable van Apple. De Apple Watch ondersteund echter ook een overvloed aan opvallende wijzerplaten om de look te verbeteren.

Apple biedt een gevarieerde bibliotheek met opties voor wijzerplaten, waarvan er vele gericht zijn op bepaalde situaties en gelegenheden. Door het grote aanbod kan de keuze echter moeilijk worden. Dus… hoe vind je ze, hoe verander je ze en hoe creëer je je eigen stijl?

We zetten alles voor je op een rijtje met betrekking tot de Apple Watch-wijzerplaat. Als je de juiste wijzerplaten voor jouw levensstijl hebt geselecteerd, vergeet dan niet om enkele van de beste Apple Watch-apps mee te pikken om nog een extra laagje functionaliteit aan je smartwatch toe te voegen. Maar bekijk eerst maar eens het filmpje over de wijzerplaten, dat vorig jaar is gemaakt:

Hoe voeg ik wijzerplaten toe aan mijn Apple Watch?

Je kan op twee manieren wijzerplaten aan je Apple Watch toevoegen.

Op je Apple Watch:

  1. Houd het scherm van je Watch stevig ingedrukt;
  2. Veeg helemaal naar rechts en tik op het plus-teken;
  3. Draai de digitale kroon om een wijzerplaat te selecteren en tik erop om je keuze te bevestigen;
  4. Wijzig de wijzerplaat naar wens door bijvoorbeeld de kleur van de secondewijzer of aanduidingen op de wijzerplaat een andere kleur te geven.

Op je iPhone:

  1. Open de Watch-app op je telefoon;
  2. Ga naar het tabblad ‘Wijzerplaten’ en tik op de plaat die je wilt toevoegen;
  3. Pas deze naar wens aan door bijvoorbeeld de kleur en stijl te wijzigen, of andere complicaties te kiezen;
  4. Tik bovenaan op ‘Voeg toe’ om je keuze te bevestigen.
Apple Watch wijzerplaten 1
Apple Watch wijzerplaten (klik/tap voor groter).

Wijzerplaat verwijderen

Om een ​​wijzerplaat te verwijderen, druk je op een willekeurige wijzerplaat. Blader naar links of rechts totdat je de wijzerplaat vindt die je wilt verwijderen. Veeg omhoog over de wijzerplaat. Tik vervolgens op Verwijderen om de wijzerplaat te verwijderen.

Onze favoriete eenvoudige wijzerplaat: Numerals Duo

Numerals Duo
Numerals Duo wijzerplaat (klik/tap voor groter).

Eenvoud doet het goed op het kleine scherm van de Apple Watch, vooral wanneer het wordt gecombineerd met een éénkleurige, ongecompliceerde band zoals Apple’s sport band, en wijzerplaten worden niet veel eenvoudiger dan de wijzerplaat Numerals Duo. Vier grote cijfers domineren het wijzerplaat, maar verwar eenvoud niet met een gebrek aan functies. Deze wijzerplaat geweldig aanpasbaar, met de optie om de vulkleur naar voorkeur te wijzigen en slechts twee of alle vier cijfers in te kleuren.

Deze mogelijkheid om de kleur te veranderen maakt het gemakkelijk om het wijzerplaat te matchen met je horlogeband of je outfit. Deze wijzerplaat staat in deze rubriek bovenaan omdat deze eenvoudig, mooi en snel gepersonaliseerd is.

Onze favoriete alleskunner: California

California wijzerplaat (klik/tap voor groter).

Wijzerplaten op een smartwatch bieden een leuke manier om je stemming en stijl uit te drukken. Het kan ook een aanvulling zijn op wat je die dag draagt. Soms wil je echter gewoon een betrouwbare, duidelijke en informatieve alleskunner voor dagelijks gebruik. Hiervoor geven we de voorkeur aan het Californische wijzerplaat.

De California werd geïntroduceerd met WatchOS 6.0 en je kan hem zo vol zitten met gegevens of zo minimaal houden als je wilt. De complicaties zijn ook volledig aanpasbaar. Het is jouw keuze wat je ze allemaal wilt laten zien, of juist alles uitschakelt. De tijdweergave kan ook worden aangepast voor vorm en cijferontwerp, en bekijk de complicatie die rond de wijzerplaat loopt in onze voorbeeldfoto: het toont de nieuwe Noise-app van de Apple Watch. Aan apps met hun eigen complicaties kan ook een plekje worden toegewezen. Het duurt even om het juiste ontwerp en de juiste positionering te krijgen, maar dat is het wel waard.

Een alternatief voor deze allrounder-keuze is de Infograph-wijzerplaat. Als de California niet je ding is of als je een Apple Watch Series 3 of eerder hebt, is dat dus ook een optie.

Onze favoriete elegante wijzerplaat: Gradient

Gradient wijzerplaat (klik/tap voor groter).

Hoe graag we het wijzerplaat van Numerals Duo ook zien, soms wil je liever iets subtielers. Wat moet je dan kiezen? We raden de Gradient-wijzerplaat aan. Het is nog steeds een eenvoudige optie; het bovenstaande voorbeeld is ongeveer zo complex als mogelijk is. De verschillende gebieden geven de uren- en minuten-markeringen aan. De secondenwijzer is er niet, maar wordt als een apart verloop aangegeven, waardoor het wijzerplaat mooi geanimeerd is wanneer deze verlicht is. Je kunt de Gradient zelfs terugbrengen naar een enkele secondenwijzer. Verder kun je de kleuren wijzigen en de instelling veranderen van een volledig scherm naar een ronde wijzerplaat om complicaties toe te voegen.

Ons favoriete stijlvolle wijzerplaat: vuur, damp en vloeibaar metaal

[slide-anything id=”3348029″]

Deze kwamen oorspronkelijk uit voor de Apple Watch Series 4, maar ze zijn nog steeds net zo ingewikkeld en prachtig geanimeerd als het klassieke Butterfly-wijzerplaat op oudere modellen. Selecteer er een en het scherm vult zich met een rookachtige damp, vuur (of water, afhankelijk van je voorkeur) of een vloeibaar metaal. Omdat de animatie elke keer anders is, gaat deze wijzerplaat niet snel vervelen. Je kan kiezen om om op volledig scherm of in een cirkel te werken. Hoewel we de voorkeur geven aan de weergave op volledig scherm, kun je daarbij geen complicaties uitvoeren. Het gaat dan dus meer om stijl dan om gegevens. Je kunt ook de basiskleur wijzigen, met een optie om door de wisselende patronen, telkens wanneer het horloge wordt geactiveerd. We vinden het vuur-thema op volledig scherm het mooist; dat ziet er echt fantastisch uit.

Ons favoriete custom wijzerplaat: Foto’s

Foto’s wijzerplaat (klik/tap voor groter).

Apple heeft de Apple Watch nog niet opengesteld voor externe ontwikkelaars om wijzerplaten te maken. Toch is nog een manier om creatief te worden, en dat is door je eigen foto’s te gebruiken als achtergrond voor je wijzerplaat. Het is gemakkelijk te doen. Open de Apple Watch-app en ga naar Wijzerplaten. Blader door de lijst totdat je bij Foto’s komt. Tik nu op Favorieten.

Hier kun je een album synchroniseren, afzonderlijke foto’s kiezen om weer te geven of maximaal tien foto’s in een carrousel op te nemen. Ga naar Mijn horloge, Foto’s en Gesynchroniseerd album om je gesynchroniseerde album te vinden. We raden je aan om je favorieten-album te synchroniseren, mits deze goed is samengesteld. Hierdoor voorkom je dat je horloge overbelast raakt. Het is ook mogelijk om het aantal opgeslagen afbeeldingen te beperken.

Als alternatief, en onze favoriete optie: ga terug naar de Wijzerplaten en selecteer Aangepast onder Foto’s. Nu kun je maximaal 10 foto’s selecteren om een ​​doorlopende galerij van je eigen afbeeldingen te maken. Het horloge doorloopt die gallerij dan telkens wanneer hij wakker wordt. Vergeet niet om complicaties toe te voegen en om de positie van de tijdweergave aan te passen om de look te personaliseren.

Wil je een wijzerplaat voor een bepaalde taak? We hebben voor enkele veelvoorkomende situaties de beste opties gekozen, dus probeer ze uit.

Wijzerplaten voor op het werk

Siri: Siri’s wijzerplaat geef je de hele dag door gepersonaliseerde informatie. Het werkt als een scrollende Rolodex van gegevens die zijn verzameld uit uw agenda, alarmen, nieuws, herinneringen. Siri kan je er zelfs aan herinneren diep te ademen om stress te voorkomen. Dit zijn allemaal opties die je in en uit kunt schakelen in de Watch-app op je iPhone. Zodra je hebt ingesteld wat voor soort informatie je Siri wilt laten zien, kunt je de wijzerplaat net als elk ander instellen en uw complicaties kiezen.

Utility: de wijzerplaat Utility is flexibel en biedt keuze uit vier complicaties en vier verschillende soorten wijzerplaten. Als je de wijzerplaat van je Apple Watch eenvoudig en leesbaar wilt houden, is dit een uitstekende keuze. Het toont netjes belangrijke gegevens en herinneringen zonder dat het te druk aanvoelt.

Modulair: als je nóg meer informatie nodig hebt dan het hulpprogramma-wijzerplaat te bieden heeft, dan is de modulaire wijzerplaat de juiste keuze. Dit is zonder twijfel een van de meest flexibele wijzerplaten die momenteel beschikbaar zijn voor de Apple Watch. Het biedt plaats voor vijf complicaties, is voorzien van een digitaal display voor gemakkelijk aflezen en houdt alles netjes, ook al propt Modulair het hele scherm vol met informatie.

Fitness wijzerplaten

Activiteit: het activiteit wijzerplaat is het favoriete horloge voor fitnessliefhebbers en werkt via activiteitenringen. De Move-ring – weergegeven door de rode band – laat zien hoeveel calorieën je tot dusver hebt verbrand, terwijl de groene en blauwe ringen je laten zien hoeveel minuten activiteit je hebt voltooid en hoe vaak je bent opgestaan ​​en hebt bewogen voor de tijdsduur van minstens een minuut. Je kan deze wijzerplaat zelfs configureren om jouw “roll” -uren te laten zien. In plaats van te staan ​​en te bewegen, laat het je dan de uren zien waarin je jezelf hebt voortgeduwd (voor het geval je in een rolstoel zit). Daarnaast kan je deze wijzerplaat configureren met maximaal drie verschillende complicaties.

Chronograaf: deze wijzerplaat is perfect voor hardlopers of mensen die een digitale stopwatch nodig hebben. De wijzers vertellen je de totale tijd en er is een tweede ‘flyback’-wijzer voor het bewaken van rondetijden. Je kan de tijdschalen aanpassen om zowel korte als lange periodes te meten. Daarnaast kan de  wijzerplaat worden gesynchroniseerd met de Stopwatch-app, zodat je je rondetijden beter kunt overzien.

Leuke wijzerplaten

Kaleidoscoop: Kaleidoscoop is een prachtige wijzerplaat met patronen die de hele dag door elkaar lopen en veranderen. Hij is dan ook ontworpen voor ontspanningsdoeleinden. Wanneer u de digitale kroon draait, bewegen de patronen. Hoe sneller u aan de kroon draait, hoe sneller de patronen zullen bewegen. Onnodig te zeggen dat je dit kunt gebruiken om jezelf in een ontspannen toestand te brengen als je een stressvolle dag hebt.

Motion: De Motion wijzerplaat is een prachtige app die reageert op je aanraking. Je kan hierbij kiezen uit drie collecties: De Vlinder collectie heeft 25 verschillende soorten die bewegen als echte vlinders. Elke keer dat je je pols opheft, verschijnt er een andere vlinder. De Bloemen collectie heeft negen verschillende bloemen die tot bloei komen. De derde, de Kwallen-collectie, heeft zes verschillende soorten kwallen en toont elke keer dat je je pols omhoog doet, een andere. Elk van deze collecties heeft een natuurlijke animatie die je dagenlang kan vermaken.

Astronomie: voor liefhebbers van astronomie is hier een wijzerplaat dat de tijd weergeeft en een realtime model van de aarde, de maan en ons zonnestelsel toont. De aarde laat je de overgang zien tussen dag en nacht. Je kunt ook de maanfasen volgen, of de weergave van het zonnestelsel kiezen om de positie van de planeten op elke dag van het jaar te bekijken. Door de digitale kroon te draaien, kan je ook het verstrijken van de tijd weer laten geven, zodat je de uitlijning van de planeten of de volgende volle maan in de gaten kan houden.

Timelapse: Timelapse is een elegant wijzerplaat dat je zes landschappen en steden van over de hele wereld laat zien. Elke keer dat je ernaar kijkt, laat het wijzerplaat je de gekozen stad of landschap zien op jouw tijd van de dag. je kan daarnaast ook twee complicaties aan deze wijzerplaat toevoegen, waardoor het een van de eenvoudigste is die beschikbaar is.

Voor de kids

Toy Story: de Apple Watch staat bekend als een van de grootste selecties van hoesjes en riemen van derden van elke smartwatch die momenteel beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om van de Apple Watch een apparaat te maken dat ook geschikt is voor kinderen. Deze wijzerplaat toont de hoofdpersonen uit de Toy Story-franchise. Je kunt momenteel kiezen uit Woody, Buzz Lightyear of Jessie. De geanimeerde personages komen tot leven en zwaaien naar je.

Mickey & Minnie Mouse: Deze wijzerplaat brengt je terug naar je kindertijd of je kan je een tweede Tom Hanks wanen. Je kan kiezen tussen Mickey of Minnie Mouse. De personages bewegen hun handen om de tijd aan te geven, maar ze bewegen ook hun lichaam op natuurlijke wijze, terwijl ze met hun voeten tikken. Het is dus een moderne kijk op een oude klassieker. Je kan op deze wijzerplaat ook maximaal drie complicaties tegelijk gebruiken, inclusief herinneringen.

 

Minimalistische wijzerplaten

Cijfers: Als u op zoek was naar de meest minimalistische wijzerplaten, dan is dit misschien iets voor u. De wijzerplaat Cijfers toont uren-, minuten- en een secondewijzer en het uur in de linkerbovenhoek. Je kunt de kleuren en het lettertype van het nummer wijzigen, maar dat is zo ongeveer wel alles wat je kunt doen met deze wijzerplaat. Je hebt onderaan ruimte voor één complicatie. Het is aan jou of je dat wil of niet.

Simpel: deze eenvoudige wijzerplaat is een van de meest flexibele, omdat je hem zo kaal of zo nuttig kunt maken als je wilt. Je kunt hem instellen om slechts uren- en minutenwijzers weer te geven, of je kunt maximaal vijf complicaties toevoegen. De eenvoudige wijzerplaat lijkt op de modulaire wijzerplaat, maar is iets eleganter en toont een analoge wijzerplaat in plaats van digitale. Dus als je je wijzerplaat tot het essentiële wilt strippen, is dit de mogelijkheid met de meeste stijl.

X-Large: de Apple Watch is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Als je van plan bent een Apple Watch te kopen voor iemand die het moeilijk vindt om kleine lettertjes te lezen, kan deze wijzerplaat een redder in nood zijn. Het toont de digitale tijd vetgedrukt en gebruikt een extra groot lettertype dat de hele wijzerplaat van je horloge beslaat. U kunt dan ook maar één complicatie toevoegen. Deze neemt dan wel het halve scherm in beslag maar toont dan nog steeds de huidige tijd bovenaan.

 

Meer lezen over de Apple Watch

Reageer op artikel:
De mooiste Apple Watch wijzerplaten van 2020
Sluiten