Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 24 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Big Sur brengt schatting resterende energie terug voor de Mac

De macOS Big Sur-update gooit de Energy Saver uit het raam en brengt een nieuwe Battery-sectie naar het besturingssysteem voor je Mac. De nieuwe sectie heeft vier onderdelen en een icoontje waar veel gebruikers van het systeem nu al commentaar op hebben. Gelukkig gaat het om de functionaliteit.

De eerste nieuwe Big Sur-optie is de Usage History. Wanneer je hierop klikt, dan krijg je een overzicht te zien van de afgelopen 24 uur of de laatste tien dagen. Je krijgt dan allerlei details over het accugebruik van je Mac te zien, verdeeld over twee categorieën: Battery Level en Screen On Usage. Zo kun je dus goed in de gaten houden hoe je accu precies presteert. Er lijkt vooralsnog geen optie te zijn voor het checken van welke apps de meeste energie verbruiken, zoals die er wel is op iOS. Maar je krijgt zo in elk geval meer inzicht over het batterijverbruik van je Mac en in hoeverre die gebruikt werd.

Big Sur batterij
Klik/tap voor groter.

Meer batterijopties dankzij Big Sur

Onder Usage History staan de opties Battery en Power Adapter. Deze opties moeten de mogelijkheden van de Battery Saver uit voorgaande macOS-versies vervangen. Zo kun je met Big Sur instellen wanneer het scherm zichzelf moet uitschakelen, de power nap geactiveerd of gedeactiveerd wordt en nog veel meer. Ook kun je de instellingen aanpassen op het feit of je Mac nou alleen op de accu werkt of aan het stroom hangt. Als je toch aan het opladen bent, dan hoeft je scherm niet zo snel uit te gaan wanneer je even wat anders aan het doen bent, bijvoorbeeld.

Big Sur batterij
Klik/tap voor groter.

Wanneer je in het menu van het systeem op het batterij-icoontje klikt (een icoon waar veel Apple-fans niet over te spreken zijn), dan zie je hoe lang de accu nog mee gaat met de resterende energie. Die functie werd in 2016 uit het OS gesloopt, omdat de voorspellingen destijds onbetrouwbaar waren. Dit is overigens ook de plek waar je een overzicht te zien krijgt van apps die wel heel veel energie verbruikt hebben. De bèta voor Big Sur is nu alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar moet volgende maand ook beschikbaar zijn voor publieke testers. De release vindt in de herfst plaats.

Big Sur batterij
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Big Sur brengt schatting resterende energie terug voor de Mac
Sluiten