Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 24 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Het welbekende Apple opstartgeluid keert terug in macOS 11 Big Sur

Afgelopen maandag onthulde Apple tijdens WWDC20 verschillende nieuwe besturingssystemen. Zo werd ook de opvolger van macOS Catalina uit de doeken gedaan. Het is Big Sur geworden en zoals verwacht gaan er verschillende nieuwe functies naar de iMac en MacBook komen. Maar macOS 11 laat ook oude tijden herleven.

Het welbekende opstartgeluid is namelijk terug van weggeweest. Sinds Apple in 2016 de nieuwe MacBook Pro line up introduceerde, was deze verdwenen. Wanneer je een MacBook uit deze serie aanzette of open klapte hoorde je niks. In tegenstelling tot oudere modellen, die je verwelkomen met het welbekende opstart deuntje.

Opstartgeluid terug in macOS Big Sur

Er was wel een mogelijkheid om het opstartgeluid in ere te herstellen, maar deze was niet heel voor de hand liggend. Je moet hiervoor namelijk een commando invoeren in de terminal. Bepaald niet gebruiksvriendelijk en daarom gaat Apple hier met macOS 11 Big Sur verandering in brengen. Het opstartgeluid keert terug en is nu eenvoudig in en uit te schakelen.

Als je overstapt op macOS 11 Big Sur zul je standaard verwelkomd worden door het bekende opstartgeluid. Mocht je daar geen trek in hebben en was je juist blij dat deze verdwenen was, dan kun je hem gemakkelijk weer uitschakelen. Hiervoor ga je naar ‘Systeemvoorkeuren’ -> ‘Geluid’. Daar kun je het opstartgeluid door middel van een vinkje in- en uitschakelen.

Meer nieuwe geluiden

Het opstart deuntje is niet het enige geluid dat terugkeer in macOS 11 Big Sur. Bij macBooks die gebruik maken van de MagSafe connector hoor je weer een geluidje wanneer je de kabel aansluit. Daarnaast zijn in macOS Big Sur andere systeemgeluiden herontworpen. Apple heeft hiervoor gebruik gemaakt van de oude geluiden en deze in een nieuw jasje gestoken. Hierdoor zijn ze “”more pleasing to the ear” en toch herkenbaar.

Benieuwd wat macOS 11 Big Sur nog meer te bieden heeft? Klik dan hier voor een overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Het welbekende Apple opstartgeluid keert terug in macOS 11 Big Sur
Sluiten