Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 23 juni 2020

Apple gooit Zoek mijn-netwerk open voor derde partijen zoals Tile

Apple is voornemens het Vind mijn-netwerk, voor het vinden van fysieke apparaten, open te gooien voor derde partijen, zoals Tile. Binnenkort kun je dus apparaten terug vinden – met en zonder internetverbinding – binnen de Zoek mijn-app van het bedrijf. Tile is een populaire fabrikant van bluetoothtrackers.

De Vind mijn-app ging voorheen door het leven als de app genaamd Vind mijn iPhone. De dienst leunt op een aantal signalen, zoals een internetverbinding, bluetooth en locatiediensten op basis van gps, waardoor fysieke producten teruggevonden kunnen worden. Ze verschijnen dan op een kaart in de app. De Vind mijn-app zit sinds 2017 ingebakken in iOS, maar is nu onderdeel van alle grote besturingssystemen van het bedrijf. Apparaten die geen internetverbinding hebben, gebruiken waarschijnlijk dus bluetoothsignalen voor het lokaliseren, vergelijkbaar met hoe bijvoorbeeld Tile dat dus aanpakt.

Apple Vind mij app
Klik/tap voor groter.

Apple breidt functies Vind mijn-app uit

De ondersteuning voor bluetooth binnen de app werd pas eind vorig jaar toegevoegd aan de mogelijkheden van Vind mijn. Apple laat weten dat de interactie tussen de app en het apparaat van eind tot eind versleuteld, geanonimiseerd, data- en energie-efficiënt is. Het programma wordt eind dit jaar beschikbaar gesteld voor iedereen. Ontwikkelaars die hun producten willen aanmelden, kunnen zich nu melden bij het bedrijf uit Cupertino.

Deze zet zorgt er mogelijk voor dat Apple bedrijven helpt waar het nu nog niet meer concurreert, maar later wel. Dan hebben we het over de Tile-concurrent in de vorm van de AirTags, die nog altijd niet aangekondigd zijn. Dat product is al meerdere malen opgedoken en de vraag is wanneer het bedrijf het nou officieel presenteert. Het idee leeft nu dat de iPhone-fabrikant dat eind 2020 gaat doen, tijdens het jaarlijkse hardware-event in de herfst. Hoe dit nou precies zit, horen we dus mogelijk later dit jaar. Tot die tijd hebben verschillende accessoiremakers dus net even wat meer ruimte op de systemen van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple gooit Zoek mijn-netwerk open voor derde partijen zoals Tile
Sluiten