Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 9 juni 2020

Apple kondigt tijdens WWDC20 overstap naar eigen Mac-chip aan

Tijdens WWDC20 kondigt Apple een grote overstap aan. Althans, dat is wat via onofficiële weg naar buiten wordt gebracht. Het zou te maken hebben met de plannen die Apple heeft voor de Mac en de eigen geproduceerde chips.

Het nieuws is niet officieel bevestigd, maar komt uit het kamp van Bloomberg. Daar wordt duidelijk gemaakt dat de overstap bekend gemaakt zal worden, maar dat de daadwerkelijk producten pas volgend jaar het daglicht zien.

‘Apple kondigt ARM Macs aan tijdens WWDC20’

Apple is druk bezig met plannen om Mac computers te laten draaien op een eigen gemaakte processor. Hierdoor levert het bedrijf uit Cupertino een stukje afhankelijkheid in, gezien het feit dat de computers op dit moment draaien op de chips van Intel. Een grote stap die volgens Bloomberg al tijdens WWDC20 aangekondigd wordt.

In de week van 22 juni vindt WWDC20 plaats. Dit keer niet in San Jose, maar via de digitale weg. Naast het feit dat Apple de komst van iOS 14 bekendmaakt, zal het bedrijf uit Cupertino zich volgens Bloomberg ook uitlaten over Kalamata. Dat is de codenaam voor het project. Het zou ontwikkelaars buiten Apple de tijd geven om zich aan te passen voordat de Macs in 2021 uitgerold worden. Zo meldt een bron van de website.

WWDC20 Apple
Vanaf 22 juni gaat Cupertino los

Het klinkt als een logisch verhaal, maar heel zeker lijkt Bloomberg nog niet te zijn. Zo wordt er vermeld dat de timing van de aankondiging nog kan veranderen. Dit vanwege het feit dat de hardware nog maanden op zich laat wachten.

Eigen chips

Er wordt al tijden gesproken over het feit dat Apple bezig is met ARM-gebaseerde chips voor zijn Mac line-up. Chips die overigens door het bedrijf uit Cupertino zelf gemaakt zijn. Zoals gezegd is het bedrijf op dit moment afhankelijk van Intel. Deze moeten op dezelfde manier ontworpen zijn als de A-serie chips in de iPhone- en iPad-modellen.

Mocht Apple tijdens WWDC20 de wijziging daadwerkelijk aankondigen, dan is dat wel een uniek moment. Het zou namelijk voor de eerste keer in de 36 jaar oude geschiedenis van de Mac zijn dat Apple een eigen gemaakt chip aanbiedt.

Reageer op artikel:
Apple kondigt tijdens WWDC20 overstap naar eigen Mac-chip aan
Sluiten