Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 19 juni 2020

In slow motion: zo ‘duwt’ je Apple Watch water uit de luidsprekeropening

Er zijn meer dan genoeg redenen om een Apple Watch te kopen. Zeker als je sportief bent. De toonaangevende smartwatch zit vol functies en sensoren die je helpen bij het sporten. Zowel op het land, als in het water. De Apple Watch is namelijk niet alleen waterdicht, maar heeft ook nog eens een hele bijzondere functie om water te verwijderen.

Hoewel alle randen waterdicht zijn, is er toch een plek waar het water bij je Apple Watch naar binnen kan komen: de luidsprekers. Aan de zijkant van het horloge zitten namelijk twee kleine openingen. Hoewel het water de speaker zelf niet kan bereiken, is het niet optimaal dat er water in de opening blijft zitten. Gelukkig hebben ze daar bij Apple wat op gevonden.

Indrukwekkend in slow motion

Wanneer je klaar bent met zwemmen kan de Apple Watch de luidpsrekeropening namelijk zelf watervrij maken. Je hoeft dus niet met een handdoek of zakdoekje te lopen priegelen. Het enige wat je hoeft te doen is je Apple Watch laten weten dat je aquatische workout erop zit. Met een draai aan de Digital Crown ontgrendel je de Apple Watch en begint hij letterlijk te sputteren.

Sinds de Apple Watch 2 is deze smartwatch namelijk in staat om zelf water uit de luidspreker te duwen. Door middel van trillingen schiet het water, dat na het zwemen is achtergebleven, weer naar buiten. Een slim stukje techniek dat er vooral in slow motion zeer indrukwekkend uit ziet.

YouTube kanaal The Slow Mo Guys bewijst dat in onderstaande video:

Met behulp van een camera die 2.000 frames per seconde kan schieten met daarop een macrolens, wordt perfect in beeld gebracht wat er gebeurt. Hoewel het in werkelijkheid om kleine druppeltjes gaat, ziet het er van dichtbij bijzonder indrukwekkend uit.

Apple Watch Series 6

De kans dat deze functie ook op de toekomstige Apple Watch Series 6 te vinden gaat zijn, is zeer groot. Maar welke functies kunnen we nog meer verwachten? Officieel is er nog niks bekendgemaakt. Toch gaan er al de nodige geruchten rond en wordt er gesproken over een functie waar we al jaren op wachten.

Reageer op artikel:
In slow motion: zo ‘duwt’ je Apple Watch water uit de luidsprekeropening
Sluiten