Je Apple Watch doet mee aan de strijd tegen covid-19

Door: Wesley Akkerman - 5 reacties
watchOS 7 Apple Watch WWDC20
(Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

De aankomende watchOS 7-update voor je Apple Watch bevat een handige functie die helpt in de strijd tegen de verspreiding van covid-19. Het is een functie waarvan het gros van de mensen niet dacht hem nodig te hebben, maar dit is nou eenmaal hoe het is. We zijn er helaas nog niet.

Wanneer je straks de nieuwe update op je Apple Watch hebt staan, dan detecteert de smartwatch wanneer je je handen wast. Op dat moment wordt er automatisch een timer ingesteld van twintig seconden. Dat is één van de richtlijnen die geldt in de strijd tegen de verspreiding van covid-19: twintig seconden je handen wassen met zeep. Door dit te blijven doen, kun je jezelf, en anderen, beter beschermen tegen het coronavirus. Er mogen dan wel weer versoepelingen aankomen in onder meer Nederland, maar dat betekent helaas niet dat dergelijke functies geheel onnodig zijn. Integendeel.

Apple Watch met timer
Apple Watch met timer voor handen wassen.

Apple Watch telt mee tijdens handen wassen

Wanneer je later dit jaar watchOS 7 downloadt en installeert, dan moet je de functie nog wel even inschakelen. Dat doe je gewoon direct op je smartwatch. Je drukt dan eerst op het digitale kroontje van je Apple-horloge. Vervolgens ga je naar de app voor de instellingen en scroll je naar beneden voor de optie handen wassen. Daar geef je aan dat je de timer wil activeren op het moment dat je je handen wast. Je Watch doet vervolgens de rest.

Je ziet niet alleen de timer in beeld, ook krijg je audio te horen. Bovendien brengt de Apple Watch je op de hoogte van het feit wanneer de timer op nul staat. De watchOS 7-update is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en is vanaf juli beschikbaar voor publieke testers. Uiteindelijk moet de software-update in de herfst voor iedereen uitkomen. Onthoud: wanneer je bètasoftware test, dan kan het zijn dat je allerlei problemen tegenkomt die je normaal niet ziet. Testen gebeurt altijd op eigen risico.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Mijn Android Wear watch waarschuwt me al maanden wanneer het weer tijd is mijn handen te wassen.

  Dat is een stuk nuttiger dan een timertje die voor me bijhoudt of ik mijn handen wel lang genoeg was. Ik ben geen peuter van vier.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Maar een waarschuwing dat je je handen moet wassen vind je niet iets voor een kleuter van 4? 😂

  Google weet natuurlijk heel veel dus ze zullen vast ook wel weten wanneer je gepoept hebt en je je handen zou moeten wassen.

 • Profielfoto
  websania

  Kom kom, het is reuze handig dat ik in kan stellen wanneer het tijd voor mijn fruithapje is.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  KarelWillem op 25 juni 2020 13:15
  Mijn Android Wear watch waarschuwt me al maanden wanneer het weer tijd is mijn handen te wassen.

  Dat is een stuk nuttiger dan een timertje die voor me bijhoudt of ik mijn handen wel lang genoeg was. Ik ben geen peuter van vier.

  lekker belangrijk, lekker belangrijk. Maar wederom totaal niet relevant voor dit artikel.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Betutteling en getrut. Niks beters te doen?