Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 25 juni 2020

Je Apple Watch doet mee aan de strijd tegen covid-19

De aankomende watchOS 7-update voor je Apple Watch bevat een handige functie die helpt in de strijd tegen de verspreiding van covid-19. Het is een functie waarvan het gros van de mensen niet dacht hem nodig te hebben, maar dit is nou eenmaal hoe het is. We zijn er helaas nog niet.

Wanneer je straks de nieuwe update op je Apple Watch hebt staan, dan detecteert de smartwatch wanneer je je handen wast. Op dat moment wordt er automatisch een timer ingesteld van twintig seconden. Dat is één van de richtlijnen die geldt in de strijd tegen de verspreiding van covid-19: twintig seconden je handen wassen met zeep. Door dit te blijven doen, kun je jezelf, en anderen, beter beschermen tegen het coronavirus. Er mogen dan wel weer versoepelingen aankomen in onder meer Nederland, maar dat betekent helaas niet dat dergelijke functies geheel onnodig zijn. Integendeel.

Apple Watch met timer voor handen wassen.

Apple Watch telt mee tijdens handen wassen

Wanneer je later dit jaar watchOS 7 downloadt en installeert, dan moet je de functie nog wel even inschakelen. Dat doe je gewoon direct op je smartwatch. Je drukt dan eerst op het digitale kroontje van je Apple-horloge. Vervolgens ga je naar de app voor de instellingen en scroll je naar beneden voor de optie handen wassen. Daar geef je aan dat je de timer wil activeren op het moment dat je je handen wast. Je Watch doet vervolgens de rest.

Je ziet niet alleen de timer in beeld, ook krijg je audio te horen. Bovendien brengt de Apple Watch je op de hoogte van het feit wanneer de timer op nul staat. De watchOS 7-update is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en is vanaf juli beschikbaar voor publieke testers. Uiteindelijk moet de software-update in de herfst voor iedereen uitkomen. Onthoud: wanneer je bètasoftware test, dan kan het zijn dat je allerlei problemen tegenkomt die je normaal niet ziet. Testen gebeurt altijd op eigen risico.

Reageer op artikel:
Je Apple Watch doet mee aan de strijd tegen covid-19
Sluiten