Apple verdubbelt prijzen ram-upgrade 13-inch MacBook Pro

Door: Mark Hofman - 4 reacties
MacBook Pro
(Afbeelding: Apple)

Apple heeft de prijzen van de ram-upgrade bij de 13-inch MacBook Pro verdubbeld. Waar je het werkgeheugen eerder voor €125 van 8GB naar 16GB kon verdubbelen, kan dat nu voor de prijs van €250.

De verhoging werd stil doorgevoerd en viel als eerste op bij de mensen van MacRumors. Ook in Nederland is de prijsverdubbeling doorgevoerd voor de 13-inch MacBook Pro. Maar waarom?

Waarom Apple de prijzen verdubbelt

Apple heeft ervoor gekozen om ram-uitbreiding voor de Macbook Pro te verdubbelen. Dat deed het bedrijf uit Cupertino stilletjes, maar inmiddels is er wel gereageerd op de hele kwestie. Zo laat Apple tegenover The Verge weten dat de lage prijs niet correct was. Daarmee refereert Cupertino naar de verdubbeling van het werkgeheugen, dat voor €125 door te voeren was. Hiermee kregen gebruikers geen 8GB RAM in hun nieuwe 13-inch MacBook Pro, maar 16GB.

Dat staat volgens Apple niet in verhouding en daarom betaal jij als consument inmiddels €125 extra voor diezelfde upgrade. Hiermee kost de verdubbeling van het werkgeheugen bij de 13-inch MacBook Pro nu evenveel als bij een MacBook Air. €250 dus.

13-inch MacBook Pro
De nieuwe (Afbeelding: Apple)

13-inch MacBook Pro

Afgelopen maand introduceerde Apple dan eindelijk de vernieuwde 13-inch MacBook Pro. De laptop van Apple werd als laatste voorzien van het nieuwe toetsenbord. Hiermee nam de 13-inch Pro afscheid van het vlindertoetsenbord en ging het, net als de Air en de 16-inch Pro, aan de haal met het schaarmechanisme.

Verder werd er niet heel veel veranderd aan de nieuwe laptop, al heeft Apple in de duurste uitvoering Intel-cpu’s van de tiende generatie met Iris Plus-gpu gestopt. Dat goedkopere modellen zijn nog steeds voorzien van de achtste generatie. De startprijs voor de nieuwe 13-inch MacBook Pro is €1499.

We zijn op dit moment bezig met het testen van een review-exemplaar. In de tussentijd meer lezen over de 13-inch Pro, lees dan zeker ook even dit artikel.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Dutch-American

  Je vergeet het belangrijkste gedeelte weer. Van the website the verge:

  The pricier upgrade may be a tough sell. The entry-level MacBook Pro uses older LPDDR3 memory, rather than the newer LPDDR4X memory used in other Macs, like the MacBook Air’s $1,000 base model. You’re now paying more for RAM that’s already behind the curve.

  In het Nederlands, door google translate:

  De duurdere upgrade kan moeilijk te verkopen zijn. De instapmodel MacBook Pro gebruikt ouder LPDDR3-geheugen in plaats van het nieuwere LPDDR4X-geheugen dat wordt gebruikt op andere Macs, zoals het MacBook Air-basismodel van $ 1.000. U betaalt nu meer voor RAM die al achterloopt.

   

   

 • Profielfoto
  donut

  Apple is idd behind the curve, behalve met haar prijzen waar ze traditioneel voorop loopt.

  Heb zelf net 32 GB ram gekocht voor 140,- en het kan zelfs voor 110,- euro.

  De macpro 2019 is verouderd bij introductie; het gebruikt pcie-3.0 – terwijl pcie 4.0 de standaard is en de doorgang verdubbelt.

  Windows mensen kopen nu de AMD processors die sneller zijn dan intels.

  Top model heeft 64 cores en kost 4000€ ; een model dat de macpro 2019 op alle fronten aftroeft ( behalve finalcut pro) kost minder dan 10.000 .

  Ben blij dat ze in staat waren om na 4 jaar weer een fatsoenlijk toetsenbord te ontwikkelen.

   

   

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Corsair 8 GB DDR4-2666 werkgeheugen kost 45 euro. maar bij Apple is 125 euro niet genoeg…

 • Profielfoto
  Melle

  Ik vond effectief al dat die versie en upgrade zo prijs/kwaliteit top aanvoelde… helemaal geen Apple tax. Hebben ze dat even snel rechtgezet… 🙈