Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 2 juni 2020

Apple verdubbelt prijzen ram-upgrade 13-inch MacBook Pro

Apple heeft de prijzen van de ram-upgrade bij de 13-inch MacBook Pro verdubbeld. Waar je het werkgeheugen eerder voor €125 van 8GB naar 16GB kon verdubbelen, kan dat nu voor de prijs van €250.

De verhoging werd stil doorgevoerd en viel als eerste op bij de mensen van MacRumors. Ook in Nederland is de prijsverdubbeling doorgevoerd voor de 13-inch MacBook Pro. Maar waarom?

Waarom Apple de prijzen verdubbelt

Apple heeft ervoor gekozen om ram-uitbreiding voor de Macbook Pro te verdubbelen. Dat deed het bedrijf uit Cupertino stilletjes, maar inmiddels is er wel gereageerd op de hele kwestie. Zo laat Apple tegenover The Verge weten dat de lage prijs niet correct was. Daarmee refereert Cupertino naar de verdubbeling van het werkgeheugen, dat voor €125 door te voeren was. Hiermee kregen gebruikers geen 8GB RAM in hun nieuwe 13-inch MacBook Pro, maar 16GB.

Dat staat volgens Apple niet in verhouding en daarom betaal jij als consument inmiddels €125 extra voor diezelfde upgrade. Hiermee kost de verdubbeling van het werkgeheugen bij de 13-inch MacBook Pro nu evenveel als bij een MacBook Air. €250 dus.

De nieuwe (Afbeelding: Apple)

13-inch MacBook Pro

Afgelopen maand introduceerde Apple dan eindelijk de vernieuwde 13-inch MacBook Pro. De laptop van Apple werd als laatste voorzien van het nieuwe toetsenbord. Hiermee nam de 13-inch Pro afscheid van het vlindertoetsenbord en ging het, net als de Air en de 16-inch Pro, aan de haal met het schaarmechanisme.

Verder werd er niet heel veel veranderd aan de nieuwe laptop, al heeft Apple in de duurste uitvoering Intel-cpu’s van de tiende generatie met Iris Plus-gpu gestopt. Dat goedkopere modellen zijn nog steeds voorzien van de achtste generatie. De startprijs voor de nieuwe 13-inch MacBook Pro is €1499.

We zijn op dit moment bezig met het testen van een review-exemplaar. In de tussentijd meer lezen over de 13-inch Pro, lees dan zeker ook even dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verdubbelt prijzen ram-upgrade 13-inch MacBook Pro
Sluiten