Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 10 juni 2020

Apple TV+ scoort lager bij publiek dan Netflix en Disney+

Slecht nieuws voor Apple TV+. In het nieuwste onderzoek naar streamingdiensten onder de Amerikaanse consumenten komt het er niet goed uit.

De American Custumer Statisfaction Index (ACSI) doet onderzoek op allerlei vlakken naar de tevredenheid van Amerikanen over bepaalde diensten. Ook streamingdiensten komen daar niet onderuit.

Apple TV+ maakt de verwachten nog niet waar

Apple TV+ bestaat sinds november. Het werd groots aangekondigd door Tim Cook, maar heeft nog niet alle beloftes kunnen inlossen. De series die Apple maakt zitten op een hoog niveau, maar het kwantitatieve aanbod valt nog erg tegen. Vooral als je dit vergelijkt met concurrenten als Amazon Prime en Netflix.

Ook de Amerikanen lijken nog niet zo blij te zijn met Apple TV+. In ACSI scoort het op dit moment 74 punten. Koploper is Disney+ met 80 punten. De muis met de grote oren wordt gevolgd door Netflix met 78 en Amazon Prime met 76. 76 punten is tevens het gemiddelde van alle streamingdiensten bij elkaar opgeteld. Apple TV+ zit onder deze streep. Het scoort slechts 74 punten, waardoor het zelfs minder scoort dan YouTube TV, Twitch en Starz. De lagere score kan niet gewijd worden aan opstartproblemen, aangezien koploper Disney+ rond dezelfde tijd startte. Wel heeft Disney+ natuurlijk veel meer content dan Apple TV+.

Apple geeft nog niet op

Waarschijnlijk vallen de resultaten voor Apple zelf ook tegen. De laatste weken zijn er meerdere berichten dat Apple rechten van oudere producties wil opkopen. Ook zou het zich gaan richten op het binnenhalen van rechten voor live-sportwedstrijden. Ook sluit het exclusieve deals met makers van content. Het lijkt er dus op dat Apple de strijd nog niet heeft opgegeven voor Apple TV+.

Wellicht zien de scores er voor het medium er dus volgend jaar heel anders uit. Het heeft de potentie door de kwalitatief goede eigen films en series zoals Central Park en See aan te vullen met content van buitenaf.

Reageer op artikel:
Apple TV+ scoort lager bij publiek dan Netflix en Disney+
Sluiten