‘Apple TV+ gaat zich richten op het live-streamen van sporten’

Door: Jeroen Kraak - 16 reacties
Apple TV sport Wijnaldum
(Afbeelding: AFP/Javier Soriano)

Apple haalt de laatste tijd veel mensen binnen die Apple TV+ naar een hoger niveau moeten brengen. De nieuwste aanwinst is James DeLorenzo van Amazon Video.

Apple lijkt zijn streamingdienst Apple TV+ steeds meer aandacht te geven. Het bedrijf heeft verschillende grote namen uit de entertainmentwereld gehaald om de dienst te verbeteren. Eerder ging het vooral om filmmakers, maar nu lijkt het platform ook stappen te gaan maken in de sportwereld.

Amazon Video

Om deze tak uit te bereiden is James Lorenzo overgekomen van Amazon Video. Bij dat bedrijf was hij sinds 2016 verantwoordelijk voor de sportdivisie. Daarvoor was hij senior vicepresident van de audiotak van het bedrijf, zich richtte op luisterboeken en storytelling.

Sport op Apple TV+

Met het aantrekken van DeLorenzo wordt ook de koers van Apple TV+ meer bekend. De dienst gaat zich meer richten op sport. Volgens de Sports Business Daily is Apple dan ook geïnteresseerd om mee te doen aan de biedingen voor de uitzendrechten van de Pac-12 Conference. Dit zijn een aantal sporten op universiteitsniveau die populair zijn in de Verenigde Staten. Met deze rechten kan Apple TV+ live sportwedstrijden streamen.

Amazon doet dit al een tijdje. Het is een grote speler op het gebeid van sportstreaming. Zo betaalde het in 2018 90 miljoen pond voor de exclusieve rechten om gedurende drie jaar 20 Premier League-wedstrijden per seizoen te mogen streamen. In december 2019 verkreeg het de Duitse rechten voor 16 Champions League-wedstrijden. Daarnaast heeft het nog rechten voor veel andere sporten. Met het aantrekken van DeLorenzo lijkt Apple dus dezelfde kant op te willen gaan.

De toekomst van Apple TV+

Apple TV+ heeft op dit moment alleen nieuwe films en series die exclusief op het platform zijn te zien. Het maakte al exclusieve overeenkomsten met grote namen uit de filmwereld, waardoor het de eerste optie heeft op hun ideeën. Daarnaast lijkt het bedrijf ook een verandering door te gaan voeren in de content. Eerder meldden verschillende bronnen dat het bedrijf nu ook de rechten van oude producties wil kopen om hun library flink uit te bereiden.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Willem

  Hopelijk is het én-én tegen een schappelijke prijs. Sta totaal niet te wachten op nog meer sport en ben niet bereid daarvoor te betalen. De aanwas van nieuwe content mag nog wat sneller, maar liever kwaliteit voor kwantiteit. Series als For All Mankind, Dickinson, Truth Be Told zitten heerlijk in elkaar.

 • Profielfoto
  Speedooo

  Als ze PAC-12 nemen, hoop ik ook dat ze andere divisies meenemen. In mijn specifieke geval hoop ik op SEC.

 • Profielfoto
  klaas.

  Eerlijk gezegd vind ik sport uit de VS totaal oninteressant. Maar wielrennen, Giro, TdF, Vuelta zou mooi zijn. Als ik van huis ben uiteraard, Eurosport is ruim voldoende voor mij en anders is Een (VRT) er natuurlijk ook nog.

  Maar misschien ben je met de keuze voor Apple tegelijk gelijkgeschakeld met de Yanken….

 • Profielfoto
  gipsman

  Dankzij nieuwe iPhone heb ik nu een jaar lang appletv+. Wat ik daar mis is: betere oplijsting: de appletv content in een tab, de huur- en koopfilms in andere tab. Nog beter: de huur/koopfilms in een tab met kleine meerprijs in je appletv abo.

 • Profielfoto
  Jako

  Als ze Formule 1 gaan uitzenden mag Ziggo de deur uit.

 • Profielfoto
  Jako

  en het door Klaas genoemde Wielrennen

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Nog steeds te weinig content, en Amerikaanse college en University sport scoort toch absoluut niet in de rest van de wereld? Ik denk nog steeds dat ze aan een dood paard trekken met geflatteerde gebruikerscijfers door het jaartje gratis.

  Hopelijk heb ik het fout!

   

 • Profielfoto
  RV

  @ pere.z …. gewoon geduld hebben, apple is pas 6 maanden bezig. Het gaat echt wel groot worden. Om europa te winnen zijn de rechten van voetbal, wielrennen en formule 1 belangrijk. Netflix heeft er 20 jaar over gedaan

 • Profielfoto
  wouter57

  Als je een liefhebber bent van de Amerikaanse filmwereld, sport en muziek dan ben je diep gezonken.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Doe maar F1 en ik ben om. US sport is totaal oninteressant.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Dat Apple TV+ schiet alle kanten op. Kan er geen lijn in onderkennen. Hebben ze überhaupt wel een plan?

 • Profielfoto
  wullie

  Ik zou het reuze interessant vinden als er NHL, AHL en collegehockey zou worden aangeboden!

 • Profielfoto
  RW076

  Zodra ze F1 gaan uitzenden, neem ik een abbo en wissel ik van Provider.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik zou het zeker nemen, als er geen voetbal op uitgezonden wordt, alle andere sporten, ja, gaaf!

 • Profielfoto
  iKweethetbeter

  Normaal kijk ik nauwelijks sport op tv, maar toevallig heb ik alle live uitgezonden sporten van de afgelopen maanden gezien, en het heeft me geen tijd gekost!

   

  Mooie timing ook, dit bericht…

 • Profielfoto
  Erwal

  NBA, PGA tour graag👍🏻👍🏻👍🏻.

  En gewoon nog meer series. Zit nu in The Morning Show en vind het 😍