Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 25 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ contracteert komedieserie The Afterparty

Apple lijkt de laatste weken niet stil te zitten wat betreft Apple TV+. Het kondigt volop nieuwe series aan. Dit keer staat The Afterparty centraal.

Tijdens het WWDC presenteerde Apple afgelopen week al de Sience Fiction-serie Foundation. Het verhaal dat wordt gezien als inspiratiebron van Star Wars moet ergens in 2021 online komen op de streamingdienst van Apple. Hiermee lijkt het bedrijf zijn eerste grote hit in handen te hebben, aangezien het veelbelovend is.

The Afterparty op Apple TV+

Maar er is nog meer Apple TV+-nieuws. Vandaag maakt de streamingdienst bekend een andere nieuwe serie toe te voegen aan het aanbod. Het gaat om de serie The Afterparty. Apple noemt het een murder-mysterie comedy die plaatsvindt tijdens een reünie op een middelbare school.

De opzet van de komedie is bijzonder. De serie heeft acht afleveringen, waarbij tijdens elke uitzending een ander persoon centraal staat. We zien dus elke aflevering de avond van de moord vanuit iemand anders zijn perspectief. De verschillende persoonlijkheden zorgen ervoor dat iedereen de avond anders beleeft.

Gerenommeerde makers

De serie wordt gemaakt door Chris Miller en Phil Lord. Het tweetal won verschillende prijzen zoals een BAFTA , Golden Globe en Oscar. Het duo was onder andere verantwoordelijk voor de series Brooklyn Nine-Nine, The Last Man on Earth en produceerde onder andere de films Spider-Man: Into the Spider-Verse en Solo: A Star Wars Story. De twee werken voor The Afterparty samen met Sony en TriStar TV die de serie gaan produceren voor Apple.

Het is niet voor het eerst dat het bedrijf met een komedie komt. Eerder kwam het al met Mythic Quest: Raven’s Banquet wat positieve kritieken ontving. Hetzelfde geldt voor de serie Central Park dat sinds mei te zien is op de streamingdienst. Wanneer The Afterparty op Apple TV+ verschijnt, is nog onbekend.

Apple TV+ ook buiten Apple om te zien

Apple TV+ is te zien op elk Apple-device en ook op verschillende smart tv’s van andere fabrikanten. Een hele lijst van alle beschikbare televisies is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple TV+ contracteert komedieserie The Afterparty
Sluiten