Night
Night Diensten 21 juni 2020

‘Apple TV 6 krachtiger dan iPad Pro 2018 dankzij A12X Bionic’

De Apple TV 6 met A12X Bionic, die later dit jaar zou moeten verschijnen, zal naar verluidt beter presteren dan een iPad Pro uit 2018 dankzij een verbeterde koeling. Dat zou blijken uit een twitterbericht van lekker Jiorīku.

Van de Apple TV 6 werd eerder gedacht dat deze een A13 processor zou krijgen. Dat is eenzelfde SoC die in de huidige iPhone SE zit. Uit een twitterbericht van lekker Jiorīku zou de nieuwe settop box van Apple het echter moeten gaan doen met een A12X Bionic. Deze SoC kennen we uit de iPad Pro van 2020. Dat zou van Apple’s settop box een van de krachtigere toevoegingen aan de hardwarelijn van het bedrijf maken. Een tipgever is echter van mening dat de nieuwe Apple TV, dankzij een nieuwe koeloplossing, beter zal presteren dan de vorige generatie iPad Pro.

Nieuwe Apple TV krijgt hetzelfde uiterlijk als zijn voorgangers

De nieuwe Apple TV krijgt dit jaar geen flitsende ontwerpwijzigingen. Hij zal naar verwachting gewoon hetzelfde zwarte uiterlijk behouden.

Apple TV 6
De Apple TV settop box met afstandbediening (klik/tap voor groter)

Deze informatie werd gepubliceerd door tipgever Jiorīku op Twitter. Daarin zegt hij dat we geen ‘nieuwe gekke ontwerpwijzigingen’ aan de buitenkant van de aankomende Apple TV 6 hoeven te verwachten. Maar het gaat niet altijd om de buitenkant. Volgens Jiorīku zal de A12X Bionic beter kunnen presteren dan in de iPad Pro.

Daarnaast denkt hij ook dat, als de Apple TV 6 op de een of andere manier macOS zou kunnen draaien, het een zeer capabele Mac mini zou zijn geworden. De laatste keer dat de iPad Pro 2018 werd getest, behaalde deze bijna dezelfde scores als de 15-inch MacBook Pro 2018, die is uitgerust met een 6-core Intel Core i7-processor. Dit betekent dat de Apple TV 6, door de gebruik van een verbeterde heatsink, mogelijk zelfs beter presteert dan de bovengenoemde machines. Maar totdat de eerste prestatietests van de nieuwe Apple TV verschijnen, kunnen we daarvan natuurlijk niet zeker zijn.

Apple TV 6 komt in waarschijnlijk in twee uitvoeringen

Zoals de zaken er nu voorstaan, lijkt de nieuwe settopbox in twee opslagconfiguraties te gaan komen. Uiteraard samen met een aantal nieuwe functies in een nieuwe versie van tvOS. De geüpgradede SoC is zo krachtig dat de Apple TV 6 een sprong voorwaarts zal maken. Dat zal dan vooral ten goede komen aan Apple Arcade.  Een betere beeldkwaliteit zal dan zeker een pluspunt worden voor toekomstige games.

John Prosser, de man die al eerder voorspellingen deed die uitgekomen zijn, stelt dat de Apple TV 6 uit gaat komen in twee configuraties: met 64GB en 128GB opslagcapaciteit.

Zowel Jiorīku als John Prosser konden niet vertellen wanneer Apple de nieuwe Apple TV aan het publiek zal presenteren. Wij gokken er echter op dat de lancering ergens in september zal plaatsvinden. Zodra we meer weten, houden we je hiervan op de hoogte.

Reageer op artikel:
‘Apple TV 6 krachtiger dan iPad Pro 2018 dankzij A12X Bionic’
Sluiten