‘Apple TV 6 krachtiger dan iPad Pro 2018 dankzij A12X Bionic’

Door: Night - 8 reacties
Apple TV
(Afbeelding: Apple)

De Apple TV 6 met A12X Bionic, die later dit jaar zou moeten verschijnen, zal naar verluidt beter presteren dan een iPad Pro uit 2018 dankzij een verbeterde koeling. Dat zou blijken uit een twitterbericht van lekker Jiorīku.

Van de Apple TV 6 werd eerder gedacht dat deze een A13 processor zou krijgen. Dat is eenzelfde SoC die in de huidige iPhone SE zit. Uit een twitterbericht van lekker Jiorīku zou de nieuwe settop box van Apple het echter moeten gaan doen met een A12X Bionic. Deze SoC kennen we uit de iPad Pro van 2020. Dat zou van Apple’s settop box een van de krachtigere toevoegingen aan de hardwarelijn van het bedrijf maken. Een tipgever is echter van mening dat de nieuwe Apple TV, dankzij een nieuwe koeloplossing, beter zal presteren dan de vorige generatie iPad Pro.

Nieuwe Apple TV krijgt hetzelfde uiterlijk als zijn voorgangers

De nieuwe Apple TV krijgt dit jaar geen flitsende ontwerpwijzigingen. Hij zal naar verwachting gewoon hetzelfde zwarte uiterlijk behouden.

Apple TV 6
De Apple TV settop box met afstandbediening (klik/tap voor groter) Afbeelding: Apple Inc.

Deze informatie werd gepubliceerd door tipgever Jiorīku op Twitter. Daarin zegt hij dat we geen ‘nieuwe gekke ontwerpwijzigingen’ aan de buitenkant van de aankomende Apple TV 6 hoeven te verwachten. Maar het gaat niet altijd om de buitenkant. Volgens Jiorīku zal de A12X Bionic beter kunnen presteren dan in de iPad Pro.

Daarnaast denkt hij ook dat, als de Apple TV 6 op de een of andere manier macOS zou kunnen draaien, het een zeer capabele Mac mini zou zijn geworden. De laatste keer dat de iPad Pro 2018 werd getest, behaalde deze bijna dezelfde scores als de 15-inch MacBook Pro 2018, die is uitgerust met een 6-core Intel Core i7-processor. Dit betekent dat de Apple TV 6, door de gebruik van een verbeterde heatsink, mogelijk zelfs beter presteert dan de bovengenoemde machines. Maar totdat de eerste prestatietests van de nieuwe Apple TV verschijnen, kunnen we daarvan natuurlijk niet zeker zijn.

Apple TV 6 komt in waarschijnlijk in twee uitvoeringen

Zoals de zaken er nu voorstaan, lijkt de nieuwe settopbox in twee opslagconfiguraties te gaan komen. Uiteraard samen met een aantal nieuwe functies in een nieuwe versie van tvOS. De geüpgradede SoC is zo krachtig dat de Apple TV 6 een sprong voorwaarts zal maken. Dat zal dan vooral ten goede komen aan Apple Arcade.  Een betere beeldkwaliteit zal dan zeker een pluspunt worden voor toekomstige games.

John Prosser, de man die al eerder voorspellingen deed die uitgekomen zijn, stelt dat de Apple TV 6 uit gaat komen in twee configuraties: met 64GB en 128GB opslagcapaciteit.

Zowel Jiorīku als John Prosser konden niet vertellen wanneer Apple de nieuwe Apple TV aan het publiek zal presenteren. Wij gokken er echter op dat de lancering ergens in september zal plaatsvinden. Zodra we meer weten, houden we je hiervan op de hoogte.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Als ze de AppleTV van macOS gaan voorzien, dan hebben we dus eigenlijk gewoon een server op zakformaat. Ik zie daar wel mogelijkheden voor.

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Zou zo’n ding in dat geval dan niet gewoon ‘Mac mini’ gaan heten? 😈

  Maar goed, een ARM Mac mini lijkt me inderdaad ook wel mogelijkheden hebben.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Allemaal leuk en aardig, maar wat doet die hardware? Het zwakke punt is Apple’s eigen AppleTV/Films app. Met betere hardware kun je wellicht beter gamen maar dat is niet waarvoor ik hem gebruik. Zonder betere software sla ik even over.

 • Profielfoto
  Night

  Dat weten we pas morgen, als de nieuwe versie van tvOS – die ongetwijfeld naast iPhoneOS, macOS en iPadOS zal verschijnen, wordt bekendgemaakt.

 • Profielfoto
  SvS

  Als Games zoals Fortnite ook naar Apple TV zouden komen, dan hebben we wel wat aan die nieuwe specs. Voor beetje Netflixen is het, muah, niks.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Heb hier die 4K liggen. Netflix kan ook 4K rechtstreeks op de LG tv. De rest kan ook rechtstreeks. Gebruik dit AppleTV nauwelijks. Zou wel een beetje lekker willen gamen. Met graphics die filmisch zijn. Fotografische virtuele realiteit. Dromen

 • Profielfoto
  polansky

  Een AppleTV die dienst kan doen als MacOSX server… Hier heb ik wel oren naar. Het biedt fantastische mogelijkheden. Maar stiekem denk ik dat Apple met de nieuwe AppleTV een dikke middelvinger gaat maken naar Microsoft en Sony. Er is de afgelopen jaren zoveel werk gestopt in Metal voor Game developers dat dit eigenlijk maar één ding kan betekenen.

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Leuk zou zijn als apps als bijv LamaFusion naar appleTV komen. Zodat je met een controller op TV je video kan bewerken. Zo zijn er maar apps in IOS die in aanmerking komen om op groter beeld te doen. Hopelijk krijgt het een USB-C (Thunderbolt 3) aansluiting voor randapparatuur te kunnen verbinden. Zelfs applicatie voor podcasters zouden een plaats kunnen krijgen op het grote beeld.