Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 12 juni 2020

Apple trekt portemonnee in strijd tegen sociale ongelijkheid

Apple-CEO Tim Cook heeft gisteren op Twitter een aankondiging gedaan, namelijk die van het Racial Equity and Justice initiative. Het bedrijf zet 100 miljoen dollar opzij in de strijd tegen sociale ongelijkheid. Het initiatief wordt geleid door Lisa Jackson, bij het bedrijf verantwoordelijk voor milieu en sociale initiatieven.

Het initiatief wordt aanvankelijk in de Verenigde Staten opgezet en zal later ook in andere landen op de wereld uitgerold worden. Met het initiatief wil Apple systemische barrières omver werpen, zodat zwarte mensen betere kansen krijgen die ze nu niet hebben. Er zijn een aantal belangrijke pilaren voor het project, namelijk onderwijs, economische gelijkwaardigheid en het hervormen van het justitiële systeem. Het bedrijf borduurt verder op het werk dat het tot nu gedaan heeft en verbreedt hiermee als het ware de scope en hopelijk daardoor de impact.

Apple trekt de portemonnee

Daarnaast zet Apple een ondernemerskamp op voor zwarte ontwikkelaars, nog voordat WWDC van start gaat. Daarnaast kijkt het ook serieus naar de bevoorradingsketen en krijgen bedrijven in handen van zwarte ondernemers meer werk dan nu het geval is. Er komt daardoor meer geld bij zwarte gemeenschappen terecht. Ook versterkt het hiermee de representatie van zwarte mensen in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Cook zegt verder dat er Apple “grote, nieuwe stappen” zet richting diversiteit en inclusiviteit, want er is altijd “meer dat we kunnen doen in het kader van mensen inhuren, laten ontwikkelen en ondersteunen in groepen die nu een minder goede representatie hebben”.

Reageer op artikel:
Apple trekt portemonnee in strijd tegen sociale ongelijkheid
Sluiten