Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 23 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple presenteert sciencefiction-serie Foundation tijdens WWDC20

De WWDC20 wordt door Apple niet alleen gebruikt om de nieuwste iOS-functies te tonen. Ook heeft het de nieuwe serie Foundation voor Apple TV+ aangekondigd.

AppleTV+ heeft een prominente rol binnen de diensten van Apple. De streamingdienst bestaat nu meer dan zes maanden. Ondanks het ietwat tegenvallende aantal betalende kijkers, is Apple geenszins van plan om de strijd met Netflix en Amazon op te geven.

Foundation op Apple TV+

Apple komt nu met haar eerste sciencefiction-serie genaamd Foundation. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Isaac Asimov. De serie gaat over een groep ballingen die ontdekt dat de enige manier om het galactische keizerrijk van zijn ondergang te redden, is om het te trotseren. De serie is geschreven door een van de schrijvers van The Dark Knight, wat dus wel wat belooft. Ook ziet de trailer er gelikt uit en doet het een beetje denken aan Star Wars. De maker claimt dan ook dat het boek de makers van Star Wars heeft geïnspireerd. Het moet een hit worden voor Apple TV+.

Hoewel de serie al in 2018 is aangekondigd laat Apple nu pas de eerste beelden zien. Foundation had last van de coronacrisis en de opnames liepen daardoor wat vertraging op. De serie moet in 2021 op Apple TV+ verschijnen.

Nog aan het zoeken

Apple is nog duidelijk aan het zoeken hoe ze de Apple TV+ streamingdienst wil inrichten. Het bedrijf brengt weliswaar wekelijks nieuwe afleveringen van verschillende series maar een echte knaller, als een Narcos of een Game of Thrones die kijkers naar het platform moet trekken, mist het nog. In eerste instantie lijkt Foundation die potentie te hebben, maar het is de vraag of het echt gaat lukken. Een serie als See lukte dit eerder nog niet.

Ook kijkt Apple naar andere manieren om het aanbod uit te breiden. Zo gaan er al langere tijd geruchten dat het bedrijf de rechten wil kopen van oudere series en films om hun aanbod te vergroten. Bovendien lijkt het bedrijf ook in te willen zetten op live-sportwedstrijden. Alle ogen zijn nu eerst gericht op Tom Hanks’ film Greyhound. Deze is vanaf 10 juli te zien op Apple TV+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple presenteert sciencefiction-serie Foundation tijdens WWDC20
Sluiten