Apple presenteert sciencefiction-serie Foundation tijdens WWDC20

Door: Jeroen Kraak - 4 reacties
Foundation Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

De WWDC20 wordt door Apple niet alleen gebruikt om de nieuwste iOS-functies te tonen. Ook heeft het de nieuwe serie Foundation voor Apple TV+ aangekondigd.

AppleTV+ heeft een prominente rol binnen de diensten van Apple. De streamingdienst bestaat nu meer dan zes maanden. Ondanks het ietwat tegenvallende aantal betalende kijkers, is Apple geenszins van plan om de strijd met Netflix en Amazon op te geven.

Foundation op Apple TV+

Apple komt nu met haar eerste sciencefiction-serie genaamd Foundation. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Isaac Asimov. De serie gaat over een groep ballingen die ontdekt dat de enige manier om het galactische keizerrijk van zijn ondergang te redden, is om het te trotseren. De serie is geschreven door een van de schrijvers van The Dark Knight, wat dus wel wat belooft. Ook ziet de trailer er gelikt uit en doet het een beetje denken aan Star Wars. De maker claimt dan ook dat het boek de makers van Star Wars heeft geïnspireerd. Het moet een hit worden voor Apple TV+.

Hoewel de serie al in 2018 is aangekondigd laat Apple nu pas de eerste beelden zien. Foundation had last van de coronacrisis en de opnames liepen daardoor wat vertraging op. De serie moet in 2021 op Apple TV+ verschijnen.

Nog aan het zoeken

Apple is nog duidelijk aan het zoeken hoe ze de Apple TV+ streamingdienst wil inrichten. Het bedrijf brengt weliswaar wekelijks nieuwe afleveringen van verschillende series maar een echte knaller, als een Narcos of een Game of Thrones die kijkers naar het platform moet trekken, mist het nog. In eerste instantie lijkt Foundation die potentie te hebben, maar het is de vraag of het echt gaat lukken. Een serie als See lukte dit eerder nog niet.

Ook kijkt Apple naar andere manieren om het aanbod uit te breiden. Zo gaan er al langere tijd geruchten dat het bedrijf de rechten wil kopen van oudere series en films om hun aanbod te vergroten. Bovendien lijkt het bedrijf ook in te willen zetten op live-sportwedstrijden. Alle ogen zijn nu eerst gericht op Tom Hanks’ film Greyhound. Deze is vanaf 10 juli te zien op Apple TV+.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Bostie

  het bedrijf is geenszins van plan om de strijd met Netflix en Amazon om de kijker op te geven.

  De serie gaat over een groep ballingen die ontdekken dat de enige manier om het galactische keizerrijk van zijn ondergang te redden om het te trotseren.

  Hier is nog wat redactie nodig…

 • Profielfoto
  polansky

  Net zoiets als SEE dus…. Mooi gemaakt, maar een bagger verhaal vrees ik.

 • Profielfoto
  Night

  Foundation is een van de toppers van Asimov en is een van de meest toonaangevende stukken SF literatuur. Beslist geen bagger-verhaal dus. Ze kunnen er hooguit bij het verfilmen bagger van maken (als je het origineel kent).

 • Profielfoto
  gweilo

  polansky op 23 juni 2020 16:57
  Net zoiets als SEE dus…. Mooi gemaakt, maar een bagger verhaal vrees ik.

  Foei! Terug naar school! Asimov is een van de belangrijkste Science Fiction schrijvers ever en de Foundation Trilogy is een van zijn meesterwerken. Fantastisch verhaal, het ziet er prachtig uit, geweldige cast, Goyer (the Dark Knight) doet niet vaak iets verkeerd, ik vind dit echt ontzettend veelbelovend:-)