Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 4 juni 2020

Apple is van plan om de verschillende services te bundelen

Dat Apple een bedrijf is dat van vele markten thuis is, dat hoeven we onze lezers eigenlijk niet te vertellen. Naast de verschillende apparaten die het bedrijf uitbrengt, zijn er ook diverse services beschikbaar.

Denk daarbij aan services als Apple Music, TV+, News (vooral in de Verenigde Staten interessant) en meer. Website 9to5Mac heeft nu nieuw bewijs gevonden dat het bedrijf van plan is deze verschillende services in een bundel aan te bieden.

Apple wil services in een bundel aan bieden

Het bewijs voor deze bundel aan services die door Apple zou worden aangeboden was door de website gevonden in de iOS 13.5.5 beta code. Nu is het niet voor het eerst dat er gesproken wordt over de mogelijkheid dat services van het bedrijf worden gebundeld. In 2019 werd daar al over gesproken en schreven we destijds dit bericht daar over. Toen was men nog in gesprek met de verschillende partijen die over de rechten van de producten gingen. Wellicht dat daar een goede uitslag uit is gekomen en het bedrijf zich nu voorbereid op de mogelijkheden om de diensten als een bundel te verkopen.

Apple Music
Music

Momenteel zouden de drie bundels in de Verenigde Staten je zo’n 30 dollar per maand kosten als je ze los afsluit. Als bundel zou het kunnen dat dit bedrag omlaag gaat naar iets van 20 dollar. Daardoor is het voor consumenten interessanter om alles in één keer te scoren. En Apple weet dat wanneer een consument eenmaal binnen is, de kans kleiner is dat het abonnement weer snel wordt opgezegd. Op die manier kun je als bedrijf dus onder aan de streep meer inkomsten verwachten en dar draait het natuurlijk allemaal om bij het bedrijf.

In de beta code wordt er gesproken over termen als ‘Bundle offer’ en ‘bundle subscribtion’ en dat zou afwezig zijn in vorige iOS-updates van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple is van plan om de verschillende services te bundelen
Sluiten