Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 10 juni 2020

‘Apple Park vanaf 15 juni langzaam aan weer voorzien van personeel’

Het lijkt erop dat Apple enkele medewerkers vraagt weer naar kantoor te komen. Die werknemers zouden dan vanaf 15 juni op Apple Park werken. Het betreft wel om een beperkte groep mensen, laat Bloomberg weten. Om hoeveel mensen het dan precies gaat, is helaas nog niet duidelijk.

Op moment van schrijven is Apple Park niet leeg op een doordeweekse dag. Momenteel is er al een kleine groep werknemers werkzaam op het kantoor, met name de meer hooggeplaatste medewerkers. Apple wil nu dat er meer mensen terugkomen vanuit hun thuissituatie, zodat er hard gewerkt kan worden aan de productlanceringen die in de tweede helft van 2020 moeten plaatsvinden.

Apple zou dit Phase 1 noemen. Het plan is om straks weer veel mensen op het hoofdkantoor te laten werken. Dat moet geleidelijk aan gebeuren. Specifieke werknemers zouden op specifieke dagen terugkomen. Dat geldt voor Apple Park, Infinite Loop Campus en andere Apple-faciliteiten in Silicon Valley.

Apple recordboete Frankrijk
Klik/tap voor groter.

Apple Park weer open

Als we de bronnen van Bloomberg mogen geloven dan gaan de werknemers die terugkomen op Apple Park dus werken aan productlanceringen voor later in het jaar. Ook wordt er natuurlijk hard gewerkt aan de voorbereidingen voor WWDC 2020 en de producten die daaraan verbonden zijn. WWDC begint 22 juni, dus het is niet gek dat Apple nu voor deze zet gekozen heeft. Andere werknemers moeten gewoon thuis blijven werken, tot nader order.

De Apple-werknemers worden verplicht zich te houden aan strikte maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van covid-19. Zo moet iedereen een mondkapje dragen en zijn sommige delen van het gebouw nog afgesloten. Ook wordt constant lichaamstemperatuur gemeten en wordt iedereen gevraagd afstand tot elkaar te houden. Uiteraard gaat het hier om die anderhalve meter, die we allemaal in acht moeten nemen. Verder opent Apple de laatste tijd ook steeds meer winkels in verschillende landen, waardoor ook die medewerkers weer aan het werk kunnen op hun vertrouwde plek.

Reageer op artikel:
‘Apple Park vanaf 15 juni langzaam aan weer voorzien van personeel’
Sluiten