Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 16 juni 2020

‘Apple’s opvouwbare iPhone is echt, maar niet echt opvouwbaar’

Sinds de opvouwbare smartphone voor het eerst op de markt verscheen, was er al direct de vraag wat Apple zou doen. De geruchten gingen al rond over een opvouwbare iPhone en het lijkt erop dat Apple er ook daadwerkelijk mee bezig is. Al zit er één grote maar aan het hele verhaal…

Volgens Jon Prosser, een Apple-leaker met een reputatie die tot nu toe goed is, is er een prototype van de opvouwbare iPhone waar al tijden over gespeculeerd wordt. Het enige probleem is alleen dat de opvouwbare iPhone niet echt opvouwbaar is. Het gaat om een smartphone met twee beeldschermen en een scharnier in het midden.

‘Opvouwbare iPhone niet opvouwbaar’

In een tweet laat Jon Prosser weten wat deze “opvouwbare iPhone” te bieden heeft. Informatie die afkomstig is van het prototype dat Apple gebouwd heeft. Mocht de informatie van de leaker kloppen, dan is Apple dus serieus bezig met iets dat lijkt op een opvouwbare iPhone. Al lijkt het meer op de Microsoft Surface Duo, dan dat het echt om een daadwerkelijk opvouwbare smartphone gaat. Geen Galaxy Fold of Huawei Mate X dus.

Volgens Posser beschikt de iPhone over twee aparte beeldschermen die door een scharnier bij elkaar gehouden worden. Het prototype is voorzien van een ontwerp met ronde hoeken en heeft veel weg van de huidige iPhone 11. Er is geen notch te vinden op de iPhone, maar dat wil niet zeggen dat er geen plek is voor Face ID. Deze zit verwerkt in de voorkant van de telefoon.

Geen Microsoft Surface Duo

Ik maakte zelf de vergelijking al even en ik ben ook zeker niet de enige. De opvouwbare iPhone klinkt op dit moment een beetje als de Surface Duo smartphone van Microsoft. Maar volgens Prosser moeten we die vergelijking niet maken. Ondanks het feit dat de twee smartphones op papier misschien op elkaar lijken, is dat in de praktijk niet het geval.

Zoals je hierboven kunt lezen gaat het simpelweg niet om twee smartphones die even aan elkaar zijn geplakt. Ondanks het feit dat het twee panelen zijn, lijkt de opvouwbare iPhone wel één geheel wanneer hij opengeklapt is.

Opvouwbare smartphones lijken op dit moment niet te kunnen voldoen aan de vraag van de consument. De toestellen zijn te kwetsbaar en kosten simpelweg teveel geld. Veel bedrijven zijn bezig om te kijken wat het beste werkt en ook Apple lijkt daar mee bezig te zijn. Al lijkt de komst van zo’n opvouwbare iPhone nog wel ver bij ons vandaan te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple’s opvouwbare iPhone is echt, maar niet echt opvouwbaar’
Sluiten