Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 19 juni 2020

Apple lanceert nieuw ontwikkelaarsforum voor WWDC20

Apple heeft deze week zijn nieuwe forum voor ontwikkelaars gelanceerd, vlak voordat de ontwikkelaarsconferentie WWDC20 begint. De update brengt onder meer een nieuwe designtaal met zich mee, die vriendelijker oogt op smartphones en tablets. Ook navigeer je nu een stuk sneller op de website.

Apple laat weten dat ontwikkelaars de website kunnen gebruiken voor het in contact komen met andere ontwikkelaars. Ook is er de optie met Apple-ingenieurs aan de praat te raken, waardoor het forum dus een waardevolle bron van informatie wordt. In de aankomende week kun je contact opnemen met meer dan duizend verschillende ingenieurs en ontwikkelaars van over de hele wereld die bij het bedrijf werken. Je kunt allerlei verschillende vragen stellen, bijvoorbeeld over de inhoud van de vele sessies de volgende week online plaatsvinden, en nog veel meer. Zo luidt de belofte van het bedrijf uit Cupertino.

Apple Developer Forum
Klik/tap voor groter.

Apple lanceert nieuw forum voor ontwikkelaars

Daarnaast heeft Apple ervoor gezorgd dat het forum voor iedereen toegankelijk is. Daardoor kunnen ook de mensen die geen ontwikkelaar zijn, zien wat er gebeurt en besproken wordt. Mocht je een Apple ID hebben en daarmee inloggen, dan kun je ook meedoen met de vele gesprekken. Je kunt natuurlijk vragen stellen of voor een ander beantwoorden. Gesprekken voeren met de ingenieurs is enkel en alleen weggelegd voor de mensen met een Developer-account.

De vernieuwde website introduceert ook een nieuw taggingsysteem. Daardoor wordt het vinden van relevant content een stuk gemakkelijker. Zo kun je nu aan de slag met drie tags bedoeld voor WWDC20, namelijk WWDC20 Community, WWDC20 Support en WWDC20. De iPhone-fabrikant kondigt op 22 juni aanstaande meer aan over de mogelijkheden van het forum, waarschijnlijk pas nadat de jaarlijkse keynote gegeven is. Je kunt het vernieuwde forum nu bekijken. WWDC20 begint op maandag 22 juni en duurt een week. Hier lees je wat onze verwachtingen zijn voor het evenement.

Reageer op artikel:
Apple lanceert nieuw ontwikkelaarsforum voor WWDC20
Sluiten