Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 2 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

macOS Catalina 10.15.5 nu beschikbaar: deze verbeteringen en functies zijn nieuw

Deze week is Apple maar druk bezig met het uitbrengen van allemaal verschillende updates. Gisteren brachten we bijvoorbeeld het nieuws dat de iPhone aan de slag ging met de 13.5.1-update. Maar ook is de macOS Catalina 10.15.5 update verschenen.

Echt heel erg spannend lijkt de macOS Catalina 10.15.5 update niet te zijn. Het gaat vooral om een verbetering op het gebied van de beveiliging en een paar kleine andere punten. Eentje die ook gekoppeld wordt aan de iPhone-update.

De macOS Catalina 10.15.5 update is er

Als we naar de patchnotes ijken, dan zien we dat er een memory consumption probleem was, waardoor het geheugen niet altijd helemaal deed wat het moest doen. Dit probleem zagen we ook bij de iPhone, waar dit beveiligingsprobleem er voor zorgde dat de iPhone van een jailbreak kon worden voorzien. Om precies te zijn gaat het om een kwetsbaarheid die kenmerk CVE-2020-9859 heeft gekregen. In de release notes van de update bedankt Apple het unc0ver-team voor het vinden van de bug, die dus ook met de macOS Catalina 10.15.5 update is verholpen. Hieronder zie je de patchnotes zoals Apple die heeft uitgebracht.

Available for: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.5
Impact: An application may be able to execute arbitrary code with kernel privileges
Description: A memory consumption issue was addressed with improved memory handling.
CVE-2020-9859: unc0ver

Verder spreekt de beschrijving over batterijconditiebeheer in de Energiestand-instellingen voor notebooks, een optie om de automatische focus van videotegels in FaceTime-groepsgesprekken te regelen en regelaars om de ingebouwde kalibratie van je Pro Display XDR te verfijnen. Deze update verbetert ook de stabiliteit, betrouwbaarheid en beveiliging van je Mac.

Naast de macOS Catalina 10.15.5 update is er tegelijkertijd ook een beta voor de macOS Catalina 10.15.6 vrijgegeven. Deze is bedoeld voor de verschillende ontwikkelaars. Wat die update precies brengt, dat is op dit moment nog niet duidelijk, maar de kans is groot dat daar snel meer over bekend wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
macOS Catalina 10.15.5 nu beschikbaar: deze verbeteringen en functies zijn nieuw
Sluiten