macOS Catalina 10.15.5 nu beschikbaar: deze verbeteringen en functies zijn nieuw

Door: Jelle van Es - 5 reacties
macOS Catalina feat 16x9
(Afbeelding: Apple)

Deze week is Apple maar druk bezig met het uitbrengen van allemaal verschillende updates. Gisteren brachten we bijvoorbeeld het nieuws dat de iPhone aan de slag ging met de 13.5.1-update. Maar ook is de macOS Catalina 10.15.5 update verschenen.

Echt heel erg spannend lijkt de macOS Catalina 10.15.5 update niet te zijn. Het gaat vooral om een verbetering op het gebied van de beveiliging en een paar kleine andere punten. Eentje die ook gekoppeld wordt aan de iPhone-update.

De macOS Catalina 10.15.5 update is er

Als we naar de patchnotes ijken, dan zien we dat er een memory consumption probleem was, waardoor het geheugen niet altijd helemaal deed wat het moest doen. Dit probleem zagen we ook bij de iPhone, waar dit beveiligingsprobleem er voor zorgde dat de iPhone van een jailbreak kon worden voorzien. Om precies te zijn gaat het om een kwetsbaarheid die kenmerk CVE-2020-9859 heeft gekregen. In de release notes van de update bedankt Apple het unc0ver-team voor het vinden van de bug, die dus ook met de macOS Catalina 10.15.5 update is verholpen. Hieronder zie je de patchnotes zoals Apple die heeft uitgebracht.

Available for: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.5
Impact: An application may be able to execute arbitrary code with kernel privileges
Description: A memory consumption issue was addressed with improved memory handling.
CVE-2020-9859: unc0ver

Verder spreekt de beschrijving over batterijconditiebeheer in de Energiestand-instellingen voor notebooks, een optie om de automatische focus van videotegels in FaceTime-groepsgesprekken te regelen en regelaars om de ingebouwde kalibratie van je Pro Display XDR te verfijnen. Deze update verbetert ook de stabiliteit, betrouwbaarheid en beveiliging van je Mac.

Naast de macOS Catalina 10.15.5 update is er tegelijkertijd ook een beta voor de macOS Catalina 10.15.6 vrijgegeven. Deze is bedoeld voor de verschillende ontwikkelaars. Wat die update precies brengt, dat is op dit moment nog niet duidelijk, maar de kans is groot dat daar snel meer over bekend wordt.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  Mooi voor de mensen die deze versie gebruiken.

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Het zou om een supplental (aanvullende) update gaan.

  Wat ik kan zeggen is de 10.5.5. originele wiste mijn mails, de Mojave supplemental update ontbreekt en deze van High Sierra geeft nu al voor de tweede keer een zwart scherm dat je dwingt tot een hard reset. Ze worden steeds slordiger bij Apple. 👎

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  supplemental

  ach ik kon de typfout niet meer wissen. 😞

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik speel zo graag mijn (duurbetaalde) games, dus heb Catalina weer verwijderd. Als dank hiervoor zijn mijn fotobibliotheken bij het terugzetten door elkaar gegooid en deels verloren gegaan. Terugzetten vanaf de time machine backup? Helaas: net 1 week tekort aan ruimte..op de 2 TB backup schijf. Mand.

 • Profielfoto
  RW076

  Games zijn voor mij ook de reden om bij Mojave te blijven.
  Maar dat mag je hier niet zeggen want gamen is stom.