Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 11 juni 2020

Apple laat je geen telefoongesprekken opnemen in iOS 14

De verwachting is dat Apple deze maand iOS 14 uit de doeken doet tijdens WWDC 2020. Dat betekent dat er nu veel geruchten verschijnen over de volgende versie van het iOS-besturingssysteem. Zo verscheen er onlangs een screenshot van het systeem op internet, waaruit bleek dat je telefoongesprekken kunt opnemen.

Het gaat niet alleen om telefoon-, maar ook om FaceTime-gesprekken. De redactie van 9to5Mac heeft bevestigd dat de functie daadwerkelijk bestaat, maar claimt tevens van bronnen gehoord te hebben dat de functie uiteindelijk niet beschikbaar zal zijn voor gebruikers.

We gaan even een stap terug. Het eerste bericht hierover verscheen op de Chinese website ITHome, die zei dat de screenshot uit de jailbreak community kwam. De optie Enable Voice Call Recording wordt op dat screenshot gepresenteerd met een gigantische waarschuwing dat het niet overal legaal is zomaar gesprekken op te nemen en dat de gebruiker in kwestie uiteindelijk zelf verantwoordelijk is voor het gebruik van de optie.

Opnamefunctie voor gesprekken in iOS 14.

Apple laat je geen gesprekken opnemen

De redactie van 9to5Mac heeft toegang tot een vroege, interne build van iOS 14 en kan zeggen dat de functie inderdaad gevonden is. Maar de redactie verwacht niet dat Apple die optie daadwerkelijk uitrolt naar het grote publiek. Verschillende ingenieurs van het bedrijf hebben dat laten weten aan die website. De functie is er alleen voor debuggingprocessen. Met andere woorden: het is een functie waar medewerkers van Apple gebruik van kunnen maken, maar de verwachting is nu dat de optie er dus uitgehaald wordt voor de release.

Het komt vaker voor dat interne versies van besturingssystemen extra functionaliteit kennen die uiteindelijk niet in de publieke versie terechtkomt. De ingenieurs van het bedrijf uit Cupertino gebruiken die functies voor verschillende doeleinden en labelen ze meestal als Apple Internal. Sommige mensen kunnen dit dus verkeerd interpreteren, waardoor er dus foutieve geruchten verspreid worden. WWDC 2020 begint 22 juni aanstaande, dan krijgen we alles te horen over iOS 14.

Reageer op artikel:
Apple laat je geen telefoongesprekken opnemen in iOS 14
Sluiten