Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 5 juni 2020

Apple komt binnenkort mogelijk met sneltoets voor helderheid in iPadOS

Een van de grootste klachten, als het over Apple’s toetsenborden voor de iPad gaat, is het ontbreken van de functieknoppen. Het is niet mogelijk om via het toetsenbord je muziek op pauze te zetten, het geluid te bedienen of simpelweg de helderheid te regelen. Wat die laatste betreft lijkt verandering op de loer te liggen.

Volgens 9to5Mac werkt Apple namelijk aan sneltoetsen voor verschillende functionaliteiten. In een iPadOS 13.5.5 code komt de website bijvoorbeeld een sneltoets voor helderheid tegen.

Apple werkt mogelijk aan sneltoets voor iPadOS

Zoals gezegd duiken er sneltoetsen op in een iPadOS 13.5.5 code. Het lijkt te gaan om vervanging van de functieknoppen, die fysiek ontbreken op de iPad-toetsenborden van Apple. Op website 9to5Mac is het volgende te lezen:

“In de code hebben we bewijs gevonden dat Apple werkt aan nieuwe sneltoetsen voor het toetsenbord. Hiermee is het mogelijk om de helderheid van het iPad scherm, of zelfs de helderheid van de verlichting van het toetsenbord, aan te passen. Ondanks het feit dat het bewijs er is, hebben we het nog niet voor elkaar gekregen om de sneltoetsen ook daadwerkelijk te activeren.”

Ook is er nog enige onzekerheid over de aanpassingsmogelijkheden. Het is nog niet duidelijk of je als gebruiker ook de sneltoetsen kan wijzigen.

Goede oplossing

Een van de negatieve punten van het Apple Magic Keyboard, dat afgelopen maand verscheen, is het ontbreken van de functieknoppen. Door de toevoeging van de trackpad wordt de ervaring wel rijker op de Apple iPad Pro, maar is deze nog niet compleet. In onze ervaring dan. 

iPadOS biedt de mogelijkheid om bepaalde toetsen opnieuw in te stellen. Zo is het ontbreken van de escape-knop bijvoorbeeld op te lossen door hem te koppelen aan de wereldbol. Op die manier ontbreekt de knop fysiek, maar kan je er alsnog mee aan de slag gaan. De nieuwe toevoeging zal wat dat betreft op een zelfde manier werken, al wordt verwacht dat we eerder aan toetsencombinaties moeten denken.

Gezien het feit dat de sneltoets opduikt in iPadOS 13.5.5 is de kans groot dat Apple niet ontzettend lang meer wacht met de toevoeging.

Reageer op artikel:
Apple komt binnenkort mogelijk met sneltoets voor helderheid in iPadOS
Sluiten