Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 30 juni 2020

Hoe Apple glassOS vorm kan geven op basis van de iOS 14-interface

Wanneer Apple dan eindelijk de Apple Glasses presenteert, dan hebben we ook een nieuw besturingssysteem nodig: dit kan glassOS zijn. Dit is vooralsnog een concept van ontwikkelaar en design Jordan Singer, die de vormgeving van het OS heeft gebaseerd op de nieuwe interface van iOS 14.

Singer merkt terecht op dat Apple met iOS 14 nadruk legt op een compacte interface. Gebruikers kunnen zodoende snel geïnformeerd worden over wat er gebeurt op hun iPhone. Dat zou ook enorm handig zijn voor een apparaat dat je op je hoofd draagt, zodat je niet afgeleid wordt door allerlei zaken. Alleen het broodnodige komt dus in beeld. Singer heeft nu dus zichzelf voorgesteld hoe die elementen allemaal zouden kunnen werken op de Apple Glasses, die mogelijk in 2022 verschijnt. Hij zegt er zelf het volgende over. Je moet namelijk vooralsnog veel dingen voor het gemak aannemen.

Let’s assume Apple’s glasses have a way of presenting UI, be it projection or on a display. And let’s assume that iOS 14 is introducing new UI paradigms that will help make the transition to glasses seamless. Now, let’s take a look at how almost every corner of the iOS 14 update meant for iPhone can be translated directly to UI on a pair of glasses.

Concept glassOS voor Apple Glasses

Voor notificaties kan glassOS bijvoorbeeld een wachtOS-achtige banner krijgen, die in de rechter bovenhoek gepresenteerd wordt. Het beeld hieronder maakt gebruik van macOS Big Sur-iconen. Singer gelooft dat het gebruik van 3D-iconen er veel natuurlijk uitziet wanneer je werkt met een augmented reality-laag bovenop de echte wereld.

glassOS notificatie
Klik/tap voor groter.

Als we kijken naar de notificatie voor het bellen, dan kan die bijna één-op-één worden overgenomen van iOS 14. Die versie van het besturingssysteem pakt dat namelijk veel subtieler en minder opdringerig aan.

glassOS bellen
Klik/tap voor groter.

Bovendien zou het glassOS de meest relevante widgets van dat moment kunnen weergeven, net zoals de Smart Widget Stack op iOS 14.

glassOS widgets
Klik/tap voor groter.

Voor meer voorbeelden en ideeën kun je terecht op de conceptpagina van Jordan Singer. Zo zie je ook hoe het systeem om zou kunnen gaan met Siri en AirPods.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe Apple glassOS vorm kan geven op basis van de iOS 14-interface
Sluiten