Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 5 juni 2020

Apple stuurt dreigement naar plunderende demonstranten met gestolen iPhone

Sinds de dood van George Floyd wordt overal in Amerika geprotesteerd tegen politiegeweld. Overdag gebeurt dit vaak vreedzaam, maar als de zon ondergaat komt daar vaak verandering in. Auto’s worden in brand gestoken, straatmeubilair wordt vernield en winkels geplunderd. Zo ook Apple Stores waar iPhone showmodellen, MacBooks en andere producten gestolen worden.

In een open brief laat CEO Tim Cook weten dat hij aan de kant van de demonstranten staat. Volgens hem is Apple een bedrijf dat veel kracht haalt uit diversiteit. Cook roept op om op te staan tegen iedere vorm van geweld en racisme. Apple leeft mee, maar treedt ook op tegen wat er gebeurt. Zo zijn de deuren van een groot aantal Apple Stores momenteel gesloten om het personeel en klanten te beschermen.

Apple Stores worden geplunderd

Zo blijft menselijk leed zo veel mogelijk gespaard, maar tegen de materiële schade is helaas weinig te doen. Meerdere winkels zijn de afgelopen dagen belaagd door demonstranten. Ruiten werden ingegooid en rovers hebben daar gretig misbruik van gemaakt. Zo waren de Apple Store’s in Washington D.C., Los Angeles, San Francisco, New York en Philadelphia ten prooi gevallen aan plunderaars. De daders hadden het vooral gemunt op wat makkelijk te pakken was, zoals iPhone showmodellen.

Lang kunnen plunderaars geen gebruik maken van hun nieuwe onrechtmatig verkregen iPhone. De producten die in de winkel staan, zijn namelijk beveiligd tegen diefstal. Omdat de winkels normaalgesproken goed beveiligd zijn, is de extra productbeveiliging vaak niet nodig. Maar nu komt het goed uit dat Apple dit soort maatregelen genomen heeft.

Gestolen iPhone is waardeloos

Het duurde niet lang voordat de gestolen iPhones nutteloos werden voor de rovers. Apple blokkeerde deze namelijk direct. Op het scherm verschijnt vervolgens het bericht dat het toestel is vergrendeld en dat de tracering is gestart. Apple vraagt de dief vriendelijk om de iPhone terug te brengen naar de winkel. Doen ze dit niet, dan zal Apple maatregelen nemen. Het bericht sluit met het dreigement dat, wanneer men geen gehoor geeft aan de oproep, Apple de de lokale autoriteiten zal inschakelen.

https://twitter.com/onlyfanobtainer/status/1266933834064572416

Apple heeft de beveiliging dus goed op orde. Toch is het nog maar de vraag of de daders opgepakt gaan worden. De verwachting is dat de meeste dieven, na het ontvangen van dit bericht, de iPhone snel weggooien om te voorkomen dat Apple ze volgt.

Reageer op artikel:
Apple stuurt dreigement naar plunderende demonstranten met gestolen iPhone
Sluiten