Mark Hofman
Mark Hofman App Store 16 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple vernieuwt Developer App – nu ook beschikbaar op de Mac

In aanloop naar het Worldwide Developers Conference 2020, uiteraard ook wel bekend als WWDC20, heeft Apple zijn Developer App voorzien van een update.

De applicatie voor iPhone en iPad wordt door Apple in een gloednieuw jasje gestoken. Daarnaast verschijnt de app ook eindelijk voor Mac. We zetten alles wat je moet weten voor je op een rijtje.

iPhone en iPad: nieuw jasje, nieuwe functies

De Developer App is voorzien van een redesign en dat betekent dat de indeling hier en daar wat aangepast wordt. Zo is de Discover tab een stuk overzichtelijker geworden. Het is bijvoorbeeld makkelijker en overzichtelijker om nieuws, video’s en meer te bekijken. Daarbij maakt Apple het mogelijk om artikelen op te slaan in je favorieten.

Naast de Discover tab biedt de Developer App ook een vernieuwde Browser tab aan. Deze zorgt ervoor dat jij als gebruiker kan zoeken naar sessie’s, video’s en artikelen. De WWDC tab, die ook vernieuwd is, stoomt ontwikkelaars klaar voor het eerstvolgende WWDC evenement.

Developer App ook naar Mac

Naast een vernieuwde iPhone en iPad app, komt Apple ook met macOS ondersteuning. De Developer App is dus eindelijk buiten je iPhone of iPad om te gebruiken. Wie de ontwikkelingen wil volgen en alles wil lezen wat er te lezen valt, kan dat tijdens WWDC20 ook op het scherm van zijn of haar Mac doen.

Iets dat voor de editie van dit jaar wel heel erg van pas komt.

Apple WWDC20 Developer App Mac
Beschikbaar op Mac

Developer App belangrijker dan ooit

De Developer App is altijd al belangrijk geweest tijdens het evenement, maar tijdens WWDC20 is hij belangrijker dan ooit. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat Apple, voor de eerste keer ooit, een online-only evenement organiseert.

Meer dan 100 engineering sessies, Apple Developer forums en nog heel veel meer staan centraal in de Developer App. Vanaf maandag, om 19:00 uur Nederlandse tijd, barst WWDC20 los.

➔ Meer weten over de WWDC 2020 en de keynote? Lees dan even dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple vernieuwt Developer App – nu ook beschikbaar op de Mac
Sluiten