Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 16 juni 2020

Apple Design Awards aangekondigd: een week na WWDC

Het WWDC20 komt er bijna aan. Voor Apple een reden om meer van het programma uit de doeken te doen. Van de Apple Design Awards is nu duidelijk wanneer die wordt gehouden.

Het programma van de WWDC20 krijgt steeds meer vorm. De developersconverentie van Apple staat van 22 tot en met vrijdag 26 juni gepland. Tijdens dit evenement zijn er veel kleine events voor developers. Zo is er de Special Event Keynote en zijn er verschillende Engineering Sessions.

1-op-1 sessies

Een van de grote onderdelen tijdens de WWDC zijn de 1-op-1-sessies die plaatsvinden tijdens 23 en 26 juni. Hierbij schuift een Apple engineer aan bij een ontwikkelaar om hem zo te helpen hoe hij het best de features van Apple in een game of app kan gebruiken. In deze tijden gebeurt dat natuurlijk digitaal. Hiervoor moeten ontwikkelaars hun vragen insturen, waarna Apple kijkt of het mogelijk is.

Apple Design Awards

Maar ook na de WWDC organiseert Apple nog events. Een van de belangrijkste is de Apple Design Awards. Deze vindt plaats op 29 juni, een week na het begin van de WWDC. Normaal gesproken vinden de Design Awards plaats tijdens het evenement zelf, maar Apple heeft besloten om dat te wijzigen. Waarschijnlijk heeft het te maken met logistieke redenen. Het evenement vindt dan ook online plaats.

“Apps en games gemaakt door miljoenen ontwikkelaars over de wereld hebben een positieve invloed op het dagelijks leven van mensen. Doe met ons mee en zet de ontwikkelaars die hun vindingrijkheid, slimheid en kennis hebben gebruikt in het zonnetje tijdens de Apple Design Award,” zegt het bedrijf in een statement.

Winnaars in 2019

Vorig jaar vielen negen app- en gameontwikkelaars in de prijzen tijdens de Apple Design Awards. Die bedrijven kwamen uit de hele wereld. Volgens Apple onderscheiden ze zich door optimaal gebruik te maken van de technologieën die bij het bedrijf beschikbaar zijn. Winnaars waren onder andere de game Asphalt 9: Legends, foto-editor Picelmator Photo en echo-app Butterfly IQ.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Design Awards aangekondigd: een week na WWDC
Sluiten