Mark Hofman
Mark Hofman App Store 30 juni 2020

Apple maakt acht winnaars voor Apple Design Awards 2020 bekend

Apple heeft de winnaars van de Apple Design Award 2020 bekendgemaakt. Het bedrijf uit Cupertino deelt de award uit voor apps en games die stuk voor stuk goed doordacht en creatief zijn. Winnaars hebben niet alleen de technologie van Apple volledig in de vingers, maar brengen ook nieuwe ideeën tot leven.

In dit artikel zetten we de winnaars voor je op een rij. Het gaat dit jaar om vier awards voor ontwikkelaars die een applicatie maakten en vier awards voor ontwikkelaars van games.

Apple Design Awards 2020: de apps

Apple Design Awards 2020 Shapr3D
Shapr3D

De volgende vier applicaties hebben de Apple Design Awards 2020 gewonnen:

  • Darkroom
  • Looom
  • Shapr3D
  • StaffPadd

Darkroom is een veelzijdige foto- en videobewerkingsapp van ontwikkelaar Bergen Co. De app staat niet alleen bekend om zijn functionaliteiten, maar ook zeker om zijn gebruiksvriendelijke interface. Niet alleen amateurs, maar ook professionals kunnen los met de app. De app maakt gebruik van Apple technologieën als foto- en camera-API’s, Quick Actions, contextgevoelige menu’s en voelbare feedback. Volgens Cupertino reden genoeg voor de Apple Design Awards 2020. Darkroom is hier te downloaden.

Looom is ontwikkeld door iorama.studio. De applicatie is erop gericht om de gebruiker op spelenderwijs te leren animeren. Met behulp van de slimme interface maak je eigen stop-motion animatie-loops. De app is gemaakt voor iPadOS en maakt daar volgens Apple optimaal gebruik van. Denk dan aan de ondersteuning voor de Apple Pencil, waarmee je de animaties tekent, en de donkere modus. De app is hier te downloaden.

Shapr3D is een krachtige CAD-app voor iPad. Ondanks dat de naam van ontwikkelaar Shapr3D Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag niet heel toegankelijk is, geldt dat wel voor de app zelf. Op een gangbare manier teken jij indrukwekkende architectonische en technische tekeningen. Je bent door de app niet gebonden aan een bureau, maar hoeft alleen maar je iPad en Apple Pencil te gebruiken. De applicatie is speciaal voor iPad gemaakt en maakt gebruik van ARKit en de LiDAR scanner. Reden genoeg voor de Apple Design Awards 2020! Shapr3D is hier te downloaden.

StaffPad is een app waarmee jij handgeschreven muzieknotaties makkelijk omzet naar digitale bladmuziek. De app van ontwikkelaar StaffPad Ltd. is geknipt voor componisten die hun muziek graag digitaal willen schrijven en componeren. De Apple Pencil, sleepfunctionaliteit en Core ML zorgen ervoor dat dit ook vlekkeloos kan gebeuren. De app is hier te downloaden.

Apple Design Awards 2020: de games

Apple Design Awards 2020 Sayonara Wild Hearts
Sayonara Wild Hearts

Naast de vier applicaties, zijn er ook op gaming-gebied vier winnaars van de Apple Design Awards 2020. De winnaars zijn:

  • Sayonara Wild Hearts
  • Sky: Children of the Light
  • Song of Bloom
  • Where Cards Fall

Het door Simogo ontwikkelde Sayonara Wild Hearts is te spelen via Apple Arcade en viel eerder al in de prijzen. De game wordt geroemd om de enerverende gameplay, de betoverende landschappen en de fascinerende bewegingen. De game maakt gebruik van allerlei technologieën zoals Metal, Game Center, ruimtelijke audio en gamecontroller-ondersteuning. Reden genoeg voor winst in de Apple Design Awards 2020. Sayonara Wild Hearts is via deze link te spelen.

Sky: Children of the Light is een game die ontwikkeld is door thatgamecompany. Als speler vlieg je over uitgestrekte landschappen om hemelse wezens te helpen de weg naar huis terug te vinden. Dankzij de slimme multiplayer-integratie en avontuurlijke graphics is het spel volle bak genieten. Apple technologieën als Metal, voelbare feedback, Game Center en ruimtelijke audio zijn gebruikt voor de game. Het spel is hier te downloaden. 

Philipp Stollenmayer heeft als onafhankelijke ontwikkelaar een unieke game weten te maken. Song of Bloom is een niet-lineair verhaal vol slimme puzzels. Spelers volgen het verhaal dat alsmaar in andere kunststijlen wordt verteld. Het zorgt er volgens Apple voor dat Song of Bloom een innovatieve, ambachtelijk gemaakte gameplay met een fantastisch ontwerp biedt. De game is hier te downloaden.

Where Cards Fall is een game die ontwikkeld is door The Game Band. In deze realistische avonturengame bouwen spelers kaartenhuizen die herinneringen moeten verbeelden. Een concept dat dankzij technologieën als Metal, voelbare feedback, Game Center en iCloud top uit de verf komen. Where Cards Fall is via deze link te spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple maakt acht winnaars voor Apple Design Awards 2020 bekend
Sluiten