Apple geeft sommige gebruikers een gratis maand Apple Arcade extra

Door: Mark Hofman - 5 reacties
Apple Arcade
(Afbeelding: Apple)

Apple heeft bepaalde gebruikers een gratis maand Apple Arcade extra gegeven. Dit wordt duidelijk nadat een aantal voormalige abonnees een email kregen met het aanbod.

Of de actie ook voor Nederlandse consumenten geldt is op dit moment nog niet bekend.

Gratis maand Apple Arcade extra

Het is op dit moment nog niet bekend hoeveel mensen de email ontvangen hebben. Wel weten we dat Apple Arcade voor sommige mensen nog een extra maand gratis te proberen is. Het is niet helemaal duidelijk of deze email alleen verstuurd is naar voormalig abonnees of dat mensen die de dienst überhaupt nog nooit geprobeerd hebben ook de mail hebben gekregen.

Toen Apple Arcade voor het eerst verscheen was de dienst een maand lang gratis te proberen en veel mensen maakte daar gebruik van. Echter lieten veel gebruikers de dienst na deze proefperiode al snel weer links liggen. Destijds waren er ook nog niet heel veel games beschikbaar op Apple Arcade. Iets waar inmiddels wel verandering in is gekomen.

Het zou zo kunnen zijn dat Apple met de actie mensen opnieuw kennis wil laten maken met dienst en ook met het nieuwe aanbod aan games dat Arcade biedt. Mensen die de email ontvangen hebben kunnen op de tekst Get Started klikken en krijgen vervolgens een promocode. Deze is in te vullen in de App Store en vervolgens kan je Arcade een maand lang gratis gebruiken.

tvOS 13 Apple Arcade 001
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Na de gratis maand moeten gebruikers betalen voor de dienst. Voor €4,99 per maand heb je al een abonnement en daarmee voorzie jij je hele gezin van toegang. Geen beperkingen dus.

Zoals gezegd weten we niet hoeveel mensen de extra gratis maand gekregen hebben en of de actie ook in Nederland geldt. Mocht jij de email in je inbox hebben zitten of ken je iemand die hem gekregen heeft, laat het ons dan even weten in de opmerkingen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  TheBigZ

  Alle vijf gebruikers die de dienst geprobeerd hebben, hebben de mail ontvangen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Haha…

 • Profielfoto
  gipsman

  €4,99 is OK natuurlijk. Niet eens een duvel of pinot gris op een terrasje in Brussel/ Amsterdam.

 • Profielfoto
  SvS

  Precies en 0,0 reclame / in-app, maar wegens het mooie weer opgezegd. Wellicht in het najaar weer.

 • Profielfoto
  RW076

  Ik baal vooral dat ik als gebruiker niet een maandje gratis krijg.
  Maare ff alle gekheid op een stokje. Als ouder ben ik erg tevreden.
  Mijn kinderen vinden de keus prima en ik ben niet meer bezorgd dat ze gekke reclame ongeschikt voor hun leeftijd te zien krijgen.
  Daarnaast spaar ik gewoon geld uit nu.