Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 11 juni 2020

Apple weet Amerikaanse records te breken: zoveel is het nu waard

Ondanks alle narigheid in de wereld, weet iPhone-maker Apple nog steeds te presteren op de beurs. De waarde is wederom gestegen en er is wederom een record verbroken. Omdat onlangs de waarde van een aandeel van het bedrijf met meer dan 2 procent steeg, is de marktwaarde van het bedrijf uit Cupertino voorbij de 1,5 biljoen dollar gegaan.

Dit is het eerste Amerikaanse bedrijf dat dit voor elkaar krijgt. De marktwaarde wordt berekend aan de hand van het aantal aandelen dat beschikbaar is, keer de prijs van één zo’n aandeel. Op het moment dat de onderstaande screenshot gemaakt werd door de redactie van Macrumors, was één aandeel meer dan 352 dollar waard. Onderaan het screenshot kun je dat zien hoeveel het bedrijf in kwestie waard is op de beurs. Daar komen we dus dat getal van meer dan 1,5 biljoen dollar tegen. Een snelle rekensom leert ons dat Apple heeft momenteel zo’n 4,3 miljard aandelen uitgebracht. Daardoor kunnen veel mensen dus een aandeel in het bedrijf hebben.

Beurswaarde van Apple.

Apple is 1,5 biljoen dollar waard

Ondanks het feit dat er dus heel wat aandelen in omloop zijn van Apple, is het ook zo dat het bedrijf een trucje uitvoert om de waarde van het aandeel te laten stijgen. De fabrikant koopt de laatste tijd heel wat van die aandelen terug, waardoor de overgebleven aandelen dus ineens veel meer waard worden. Dat er nu minder aandelen beschikbaar zijn dan voorheen, zou ook zijn meegenomen in de huidige berekening.

Afgelopen januari verbrak Apple al een ander record van het bedrijf. Toen waren de aandelen namelijk nog meer waard. Het bedrijf had ontzettend veel last van de verspreiding van het coronavirus, waardoor de aandelen dus in waarde zakten. Tegen het einde van maart aan was er een daling van ruim 35 procent zichtbaar. Sinds afgelopen vrijdag zit Apple weer op het positieve pad en blijft de waarde maar stijgen.

Reageer op artikel:
Apple weet Amerikaanse records te breken: zoveel is het nu waard
Sluiten