Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 19 juni 2020

Apple AirTags: zijn dit de geluiden die we straks horen?

De Apple AirTags lijken er echt aan te komen. De geruchten rondom dit product is al vele maanden gaande en er zijn meerdere momenten geweest waarop we dachten dat ze onthuld zouden worden. En nu denken we de geluiden te hebben die je te horen krijgt wanneer je er interactie mee hebt.

De Twitter-gebruiker Soybeys heeft een tweet de wereld ingegooid waarin je via video de verschillende geluiden hoort wanneer je ‘Find My’-app interactie heeft met de Apple AirTags.

De geluiden van de Apple AirTags

De Apple AirTags maken niet alleen geluiden wanneer je er interactie mee hebt. Volgens AppleInsider zou er ook sprake zijn van haptic feedback wanneer de interactie plaatsvindt. Bekijk hieronder de tweet waarin de geluiden voorbij komen.

De files die de leaker Soybeys aanklikt zijn .caf- of .ahap files. Caf staat daarbij voor Core Audio Format, die ontwikkeld is door Apple zelf. Het is een bestandsvorm die voor verschillende geluiden of typen geluid gebruikt wordt. En dat zou een extra aanwijzing zijn dat dit daadwerkelijk de geluiden zijn die je straks te horen krijgt met de Apple AirTags. Met dat in het achterhoofd is het bestaan van het product weer een klein beetje extra bewezen. De grote vraag is nu natuurlijk wanneer de producten daadwerkelijk worden onthuld. Volgende week wordt de WWDC20 gehouden. Dat zou op zich een logisch moment zijn om het product te onthullen. Anders zal het waarschijnlijk pas gebeuren met het evenement waarop de iPhone 12 wordt onthuld.

Wil je meer lezen over alle geruchten en aanwijzingen van het bestaan van de Apple AirTags? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple AirTags: zijn dit de geluiden die we straks horen?
Sluiten