Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 19 juni 2020

Daar is ‘ie weer: Apple’s AirPower duikt weer eens op!

AirPower is een merkwaardig product. Het is een van de weinige producten die Apple ooit publiekelijk heeft aangekondigd, om hem vervolgens niet op de markt te brengen. Technische problemen zorgde er zelfs voor dat het project vorig jaar tot een einde kwam.

Toch zou AirPower, AirPower niet zijn als het vervolgens nooit meer het daglicht zou zien. In de afgelopen paar jaar kwamen de geruchten en lekken af en aan. Iets dat nu, nadat het project ten een einde is gekomen, ook weer het geval is. Het apparaat duikt weer op!

Apple’s AirPower duikt weer op

Apple heeft vorig jaar een einde gemaakt aan het AirPower project. Het bedrijf uit Cupertino was dicht bij een lancering, want het product stond uiteindelijk zelfs op de achterkant van de AirPods verpakking. Toch leek er een technisch mankement te zijn waar Apple maar geen oplossing voor wist te vinden. Volgens Jon Prosser, een inmiddels bekende leaker, had dit alles te maken met de Apple Watch. De oplaadmat zou niet in staat zijn geweest om de smartwatch van Apple goed op te kunnen laden. Maar daar is nu een oplossing voor gevonden.

Dat is wat Jon Prosser meldt op Twitter. De leaker heeft twee foto’s geplaatst van C68, wat de codenaam is voor het huidige AirPower prototype. Op de foto’s is te zien dat de Apple Watch en de AirPods Pro tegelijkertijd aan het opladen zijn. Kijk zelf maar:

Opvallend aan de foto’s die Jon Prosser deelt is het feit dat er geen lightning-port op te zien is. De kabel die is aangesloten op de AirPower heeft meer weg van een USB-C kabel dan van de speciale aansluiting van Apple.

Niet de enige bron

Dit artikel is simpelweg gebaseerd op de tweet van Jon Prosser. We moeten het verhaal met een korreltje zout nemen, maar gezien de reputatie van de leaker vinden we het op z’n minst het melden waard. Zeker gezien het feit dat Prosser er op het gebied van de iPhone SE (2020) niet naast heeft gezeten. Van de specificaties tot de kleurenopties tot de datum van onthulling: hij had het allemaal bij het juiste eind. Wat dat betreft zullen er wel een aantal goede bronnen tussen zijn contacten staan.

In december werd duidelijk dat Apple AirPower nog niet had opgegeven en in februari en maart van dit jaar dook de mat ook al op. Zet daar deze foto’s naast en er moet haast wel iets gebeuren op dit gebied.

Wat denken jullie? Laat het weten in de opmerkingen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Daar is ‘ie weer: Apple’s AirPower duikt weer eens op!
Sluiten