De Apple AirPods Studio moet deze maand nog verschijnen

Door: Jelle van Es - 2 reacties
Apple AirPods Studio
(Afbeelding: Burst / Pexels)

Er zijn al een tijdje geruchten over een headset die in de wandelgangen de Apple AirPods Studio wordt genoemd. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een goede headset, graag de producten van Apple wilt hebben en Earbuds helemaal niks vindt.

Officieel is dit nieuwe product nog niet aangekondigd, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Apple zijn mond open doet over de Apple AirPods Studio. Sterker nog, het zou deze maand moeten gaan gebeuren en daarna moet de nieuwe headset snel in de winkel komen te liggen.

De Apple AirPods Studio komt er aan

Volgens de Youtuber EverythingApplePro komt de Apple AirPods Studio er binnenkort aan. De basis voor deze clain ligt bij de XDA Developer Max Weinbach. Die zou hebben gezegd dat de firmware voor de nieuwe headset af is en dat deze ingeladen worden op de producten wanneer deze van de lopende band aflopen. Dat zou dus weer betekenen dat ze dus echt een stuk sneller zouden komen dan dat we wellicht van te voren gedacht hebben.

AppleCare + AirPods
Ideaal voor wanneer je geen earbuds wilt (Afbeelding: EPA/Monica Davey)

De verwachting is nu dat de virtuele versie van de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC 2020) de plek gaat zijn waar het nieuwe product acte de présence mag geven en daarna snel uit zal komen. Dit evenement begint op 22 juni, dus dat zou betekenen dat we eind deze maand er mee aan de slag kunnen gaan. Dat zou ook in lijn zijn met wat de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder stelde. Volgens hem was het de bedoeling dat Apple ergens in het midden van dit jaar de massaproductie van de nieuwe headset zou zou gaan opstarten. De laatste keer dat hij iets over de headset te melden had, was in mei. Toen was de verwachting dat de nieuwe headsets in juni of juli van dit jaar uit de fabrieken in Vietnam zouden komen. Dus als alles een beetje voorspoedig loopt krijgen we hem eind deze maand te zien.

De Apple AirPods Studio zou een premium headset gaan worden die gebruik zou maken van noise cancelling, waardoor ze heerlijk zijn op reis (als dat weer kan) en om mee te werken. In de Verenigde Staten zouden ze voor 349 dollar in de prijslijst staan. Wil je meer lezen over het te verwachten product? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    okeribok

    Nog een woord dat gedevalueerd wordt; “studio”. Heeft blijkbaar niks met een studio te maken, zoals menig digitale muzikant van Apple ook niet meer verwacht. Was “urban” al weg, of “elite” of hadden we “extreme” niet terug kunnen krijgen? Het apple nieuws van de laatste jaren lokt vooral azijnpisserij uit, merk ik bij mezelf en op deze site. Kan er weer eens iets écht leuks komen dan nu?

  • Profielfoto
    MoNdO GeNeRaToR

    En toen dacht jij: “Laat ik er nog een schepje bovenop doen.”?