Apple is binnen een aantal jaar 2 biljoen dollar waard volgens analist

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
Tim Cook Apple iPhone 11 16x9
Afbeelding: AFP/Noah Berger

Apple was het eerste bedrijf met een waarde van meer dan een biljoen. Binnenkort gaat het echter de twee biljoen aantikken als we analisten mogen geloven.

Een biljoen is een één met een heel hoop nullen. Het zijn er twaalf om precies te zijn, oftewel 1.000.000.000.000. Het is een immense waarde voor een bedrijf. In 2018 lukte het Apple voor het eerst om die grens te doorbreken. Nu, amper twee jaar later, wordt er al gesproken over twee biljoen.

Apple op recordhoogte

Apple blijft de laatste jaren maar groeien. Vooral in 2019 ging het hard. De waarde van de aandelen van het bedrijf verdubbelden bijna. Net als andere bedrijven heeft het te maken gehad met een flinke krimp tijdens de start van de coronacrisis in maart. De iPhone-maker is inmiddels bijna op het oude niveau, wat het hoogste punt ooit van de aandelenkoers betekent. Op dit moment kost een aandeel Apple rond de 321 dollar.

Twee biljoen

Een aantal analisten kijken nu al naar het punt waarop het bedrijf twee biljoen waard wordt. Volgens Evercore ISI-analist Amit Daryani zit er nog voldoende groei in voor Apple. Het bedrijf richt zich op de groei van eigen diensten in plaats van nieuwe markten, waar het de vruchten van plukt. Vooral op het gebied van services zoals iCloud en Apple TV+ en wearables zoals de Apple Watch en AirPods is er nog veel te winnen. De service-tak van het bedrijf kan tot 100 miljard groeien en die van de wearables tot 60 miljard. Dit komt mede door de hoge marges die het bedrijf heeft.

Een ander punt wat bijdraagt aan de waardevermeerdering van het bedrijf, is dat Apple eigen aandelen opkoopt. Hierdoor zal de beurskoers van het bedrijf alleen maar toenemen. Apple zal volgens hem een miljard aandelen opkopen in de aankomende vier jaar. Als de aandelen dan 550 dollar waard worden kan het bedrijf in 2024 2 biljoen waard zijn.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Tee Loo

  Two trillion US Dollars als ik het goed begrijp.

   

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Tja, wat zal de dollar (en ook de euro) dan nog waard zijn?

 • Profielfoto
  Di May

  Dollar of Euro doen niet terzake.
  Het zijn maar middelen van waarde-uitdrukking.

  Het is de intrinsieke waarde die telt.
  Met andere woorden, de vergelijking met iets anders.