David van Benthem
David van Benthem Nieuws 13 juni 2020

De 5 allerbeste wallpaper-applicaties voor je iPhone in 2020

Als er iets is dat de basis voor je interieur, is het je behang. Daarom is het niet gek dat mensen bewust erover nadenken wat bij hen past. Met wallpapers ligt dat toch anders.

Veel mensen, en dus ook iPhone-gebruikers, veranderen de standaard wallpaper niet eens. Als ze dat wel doen, kiezen ze vaak uit de wallpapers die vooraf geïnstalleerd zijn. De keuze is daarentegen veel groter. Daarom zijn we op zoek gegaan naar 5 wallpaper-applicaties die laten zien wat er allemaal mogelijk is.

vellum wallpaper
Een wallpaper van Vellum.

Vellum

Deze app biedt meer dan 100 wallpapers aan: geen gebrek aan keuze dus. Het mooie is dat het niet zomaar achtergronden zijn, maar dat ze vaak ontworpen zijn door professionele artiesten en designers. Met een beoordeling van 4.8 uit 5 is de gratis app zeker het proberen waard.

Magic Screen Wallpaper

De naam zegt het al, er moet iets bijzonders zijn aan deze app. De wallpapers van Magic Screen zijn namelijk vaak live wallpapers. Dat betekent dat er op de achtergronden bewegende sterren of vallende waterdruppels te zien zijn. Echt ‘live’ is het natuurlijk niet, maar mooi is het zonder meer. Ook kan je je eigen ‘live wallpaper’ maken. Daarvoor heb je alleen een zelfgemaakte gif nodig van hoge kwaliteit.

Met meer dan 2000 beoordelingen met 4.6 sterren uit 5 is de kans klein dat je met de app teleurgesteld zal zijn. Magic Screen Wallpaper is gratis te installeren vanuit de App Store.

Everpix iPhone Wallpaper
Een wallpaper van Everpix

Everpix Wallpaper

Wil je een garantie hebben op hoge kwaliteit? Dan ben je bij Everpix aan het juiste adres. De app heeft meer dan 4000(!) wallpapers te bieden en daarnaast is de app ook te gebruiken voor je Apple Watch. De achtergronden zijn gelukkig gecategoriseerd, waardoor je snel iets vindt wat bij jou past.

Met 4.5 sterren uit 5 is het enige wat je belet de reclames die de app weergeeft. Om die weg te halen, moet je de premium versie van de app aanschaffen voor ongeveer 2 euro. Hier installeer je de gratis app.

WLPPR Wallpaper

Is de natuur je beste vriend? Dan is deze app voor jou. Hier vindt je namelijk karakteristieke foto’s die deze app onderscheidt van zijn concurrentie. Handig aan de applicatie is dat je eenvoudig de wallpapers bijsnijdt naar het formaat dat bij jouw model past.

Natuurlijk is deze app ook gratis te downloaden uit de App Store. Met 4.3 uit 5 sterren scoort de app vergeleken eerdegenoemde alternatieven het laagst. Toch zal je ook hier veel moois tegenkomen.

wallpaper
Een wallpaper van Upsplash

Upsplash

Deze app doet het net even anders. Upsplash is namelijk een community-based platform, waar de gebruikers dus samen bepalen welke content wordt aangeboden. In het aanbod komen plaatjes van topfotografen voorbij, dus ook hier is genoeg moois te vinden. Per fotograaf kan je de collectie bekijken en met de gebruikersvriendelijke interface gaat dat gemakkelijk.

Tenslotte ben je voor deze app ook niets kwijt. Met 4.4 sterren is de beoordeling ook zeker niet slecht en kan je rekenen op prachtige plaatjes.

We hopen je geholpen te hebben met het kiezen van een mooie wallpaper. Ben je benieuwd naar alles over WWDC2020? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
De 5 allerbeste wallpaper-applicaties voor je iPhone in 2020
Sluiten