Lisanne Beijen
Lisanne Beijen App Store 21 juni 2020

Blijf in vorm met deze 5 fitness-applicaties voor iOS

Sportscholen in Nederland openen hier en daar langzaam weer hun deuren. Doordat ze sinds halverwege maart gesloten waren zijn velen van ons nu gewend aan een workout in eigen woonkamer. Wil je dit voortzetten of juist beginnen met een goede fitness routine vanuit eigen huis? Dan zijn er verschillende fitness-applicaties die motiveren en de juiste routines aanleren.

Jezelf thuis in het zweet werken is niet moeilijk. Niet iedereen is echter personal trainer en zuigt een effectieve training uit zijn duim. Daarom is een fitness app de juiste tool voor wie thuis fit wil worden of blijven. De onderstaande vijf apps zijn de beste fitness-apps voor iOS voor cardio, yoga, krachttraining, hardlopen en meer.

Nike’s fitness app: Nike Training Club

Nike’s fitness app is zowel populair op Android en iOS. En dat is niet zonder reden. De app heeft meer dan 160 gratis workouts. Om de juiste work out te selecteren zijn er verschillende handige filters, zoals zoeken op trainingsdoel, het lichaamsdeel dat je wilt trainen, of bijvoorbeeld het zoeken naar een kracht- of cardio training. De meeste trainingen duren zo’n 15 tot 45 minuten en laten je flink zweten. Even op adem komen? Dan kun je bijkomen met de yoga- en stretch-oefeningen die de Nike Training Club app ook heeft.

Nike Training Club (Afbeelding: Nike)

iOS fitness-applicatie voor de beginnende hardloper: Couch to 5K Trainer

Je kunt op verschillende manier je fitheid onderhouden. De een geeft voorkeur aan fitness- en kracht-oefeningen. De ander geeft de voorkeur aan een rondje hardlopen in de buitenlucht. Wie een nieuw paar hardloopschoenen heeft gekocht maar niet weet hoe te beginnen is Couch to 5K dé fitness-applicatie. Zoals de naam al verklapt tovert de app zelfs de meest geoefende bankhanger om tot hardloper. Dit doet het met haalbare workouts en doelen waarna je in negen weken al vijf kilometer rent.

Fitness-applicatie voor wie een Fitbit heeft: Fitbit coach

Wie een Fitbit draagt is waarschijnlijk al geobsedeerd door het aantal stappen die hij/zij dagelijks zet en het behalen van verschillende fitness-doelen. De Fitbit Coach-app is perfect voor wie deze doelen serieus neemt en nog meer wil halen uit zijn fitness tracker. De Fitbit Coach-app raadt trainingen aan op basis van de data die hij verzamelt van je activiteit. Daardoor zijn alle workouts die deze fitness-applicatie je aanraadt zo persoonlijk mogelijk. Je vindt begeleide video- en audio workouts op de app die je prima vanuit eigen woonkamer of in het park kunt doen.

Fitbit Coach (Afbeelding: Fitbit)

Yoga app voor iOS: Glo

Glo is een van de yoga-apps in Apple’s App Store met de hoogste rating. Die hoge rating dankt hij onder andere aan de gebruiksvriendelijkheid, de meer dan 4000 verschillende yogalessen die er op staan, en de verschillende opties om de app te customizen. Naast yoga en Pilates heeft de app ook verschillende begeleide meditaties voor nog meer ontspanning. Geeft de yogaschool bij jou om de hoek geen lessen online? Dan is Glo een goed alternatief met een aantal bekende yoga-docenten.

Voor de krachtpatser: You Are Your Own Gym (YAYOG)

De fitness-applicatie You Are Your Own Gym leert je hoe je zonder ingewikkelde en dure fitnessapparatuur toch fit kunt blijven. De app, die ook wel ”Bodyweight Training: Your Gym” heet, heeft meer dan 200 verschillende oefeningen en tutorials beschikbaar waarbij het enige gewicht dat je gebruikt je eigen lichaamsgewicht is. Als je deze oefeningen en routines eenmaal onder de knie hebt dan hoef je nooit meer de binnenkant van een gym te zien. Squats, push ups, burpees en sit ups kun je namelijk ook prima in eigen woonkamer doen.

iOS 14 lijkt ook gepaard te gaan met een nieuwe fitness-app. Benieuwd wat deze precies gaat doen? Lees dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blijf in vorm met deze 5 fitness-applicaties voor iOS
Sluiten