Na KPN en XS4ALL gooit ook Ziggo de abonnementsprijzen omhoog

Door: Thomas Aalderink - 12 reacties
Ziggo internet-snelheid
(Afbeelding: Ziggo)

Vorige week maakten KPN en XS4ALL bekend dat de abonnementsprijzen omhoog gaan. In navolging heeft Ziggo vandaag aangekondigd dat ook hun klanten per 1 juli meer gaan betalen.

Ziggo klanten krijgen voor 31 mei per mail of brief te horen wat zij per 1 juli gaan betalen. De verhoging verschilt per abonnement. In het beste geval blijft je maandbedrag gelijk. Als je pech hebt ga je maximaal € 2,95 meer betalen. Gemiddeld genomen gaan klanten iedere maand € 1,91 euro meer betalen voor hun abonnement.

inflatiecorrectie en investeringen

Net als KPN en XS4ALL geeft ook Ziggo aan dat de prijsverhoging vooral te maken heeft met inflatie. Gemiddeld genomen is de prijsverhoging 3,4%. Daarvan is 2,6% inflatiecorrectie. De overige 0,8% heeft te maken met investeringen in het netwerk. In deze blogpost wordt uitgelegd waarom dit nodig is.

In het kort komt het erop neer dat ons datagebruik blijft groeien en dat we steeds meer van het netwerk vragen. We streamen ons suf en in ieder huis zijn er steeds meer apparaten verbonden met het netwerk. Om al dat dataverkeer aan te kunnen, moet er geïnvesteerd worden.

Ziggo Sport
Ook Ziggo Sport wordt dus duurder. (Afbeelding: ANP / Jeroen Jumelet)

Daarnaast investeert Ziggo ook in het televisieaanbod. Televisiekijken wordt steeds flexibeler en daarom wordt er geld vrijgemaakt om de diensten en producten te verbeteren. Denk hierbij aan updates voor mediaboxen en de Ziggo GO-app. Tot slot wordt er geïnvesteerd in veiligheid zodat klanten zonder zorgen gebruik kunnen maken van het netwerk.

Ziggo duurder vanaf 1 juli

De prijswijziging gaat in per 1 juli. Omdat Ziggo de abonnementskosten veelal vooraf in rekening brengt, zul je als klant het nieuwe tarief vanaf 7 juni op je factuur zien verschijnen. Eventuele verbruikskosten (zoals gesprekskosten voor bellen) worden achteraf in rekening gebracht. Nu al weten wat je precies gaat betalen? Klik dan hier voor een overzicht met alle nieuwe tarieven.

Twijfel je door de verhoging of je bij Ziggo wil blijven? Klik dan hier voor de nieuwe prijzen van KPN en XS4ALL. Zit je bij een andere partij en wil je misschien overstappen naar Ziggo? Dan vind je hier alles wat je moet weten.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Hè gelukkig maar!

  Ik dacht al waar blijven toch al die prijsverhogingen onder het mom van betere service en duurdere kosten voor netwerkonderhoud…

  De afgelopen maanden is alles natuurlijk flink duurder geworden door al dat gestream.

  En wat fijn ook dat er geïnvesteerd wordt in TV nu bijna iedereen erachter komt dat het TV aanbod zo aan het verschralen is.

  Lineair TV kijken is net als Formule 1 (van voor 2020), de Wielerklassiekers (van voor 2020), de Grandslam Tennistoernooien, zoals Roland Garros en Wimbledon (van voor 2020),Het UEFA voetbaltoernooi (van voor 2020) en straks de Olympische spelen van vóór 2020 helemaal hip om van te genieten deze zomer!

  Gelukkig mogen we daar allemaal weer wat meer voor betalen de komende maanden. Ik kijk er naar uit, naar die prijsverhoging!

 • Profielfoto
  Kevin

  Dat Ziggo het nog over zijn strot krijgt een prijsverhoging door te voeren. Het is by far de duurste provider die er is.

  Ik ben blij dat ik met T-Mobile fors minder betaal. Hun klantenservice is dan wel écht ruk, maar tv, glasvezel etc van tmobile werkt goed op het KPN netwerk. Terwijl het me bijna 30 euro in de maand scheelt tov Ziggo.

 • Profielfoto
  JJmac

  Maw, KPN is hier gemiddeld 30 euro duurder tegen over Ziggo en dan heb ik maar 50Mb tegen over 250Mb.

 • Profielfoto
  Erik Stam

  Drie jaar lang de Ziggo Apple TV app testen, ik snap wel waarom de abonnementen duurder worden…

 • Profielfoto
  patrickmaur3r

  Erik Stam op 11 mei 2020 18:40
  Drie jaar lang de Ziggo Apple TV app testen, ik snap wel waarom de abonnementen duurder worden…

  Idd, hier wacht ik ook al 3 jaar op.. teleurstellend van Ziggo..😔

 • Profielfoto
  Frans

  Ik heb alleen TV en radio van Ziggo en dat aanbod wordt er niet beter op. Waarom zou ik dan meer moeten gaan betalen? Met de Ziggo Go app kan je nog steeds niet AirPlayen naar de Apple TV, en een aparte app voor op de Apple TV is er niet. Weer zwaar teleurstellend dit. 😠

 • Profielfoto
  Vilscon

  Frans op 11 mei 2020 23:17
  Ik heb alleen TV en radio van Ziggo en dat aanbod wordt er niet beter op. Waarom zou ik dan meer moeten gaan betalen? Met de Ziggo Go app kan je nog steeds niet AirPlayen naar de Apple TV, en een aparte app voor op de Apple TV is er niet. Weer zwaar teleurstellend dit. 😠

  Overweeg anders NLZiet of CanalDigitaal? Eerste heeft een Apple TV app en beide chromecast ondersteuning.

 • Profielfoto
  liudger

  Ja ik ben er ook zo goed als klaar mee. Wat de grote providers doen is de kleine goede initiatieven in de kiem smoren.

  Besluit
  Helaas moeten wij melden dat er vanuit E-Fiber geen glasvezelnetwerk wordt aangelegd in Zeist. Onlangs is er door de gemeente Zeist en KPN een overeenkomst gesloten voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Volgens E-Fiber is het niet mogelijk om twee rendabele glasvezelnetwerken aan te leggen in één gemeente.

  De aanleg van twee netwerken zorgt voor een overbodig volle ondergrond en forse complicaties en vertraging tijdens de uitrol. Bovendien leidt dit tot extra overlast en verwarring bij inwoners. De aanleg van een tweede netwerk is bovendien onnodig omdat E-Fiber een open netwerk aanlegt. Alle aanbieders zijn welkom om hun diensten aan te bieden, zo ook KPN. KPN verkiest echter het aanleggen van een eigen netwerk. Zo meldt E-Fiber op de website.

 • Profielfoto
  SvS

  Frans op 11 mei 2020 23:17
  I Met de Ziggo Go app kan je nog steeds niet AirPlayen naar de Apple TV, en een aparte app voor op de Apple TV is er niet. Weer zwaar teleurstellend dit. 😠

  Hier kunnen we wel airplayen vanuit Ziggo app. (Apple TV 4k)  Verder eens met je.;-) Maar het streamen kan.

   

 • Profielfoto
  csteelooper

  SvS op 12 mei 2020 09:41

  Frans op 11 mei 2020 23:17
  I Met de Ziggo Go app kan je nog steeds niet AirPlayen naar de Apple TV, en een aparte app voor op de Apple TV is er niet. Weer zwaar teleurstellend dit. 😠

  Hier kunnen we wel airplayen vanuit Ziggo app. (Apple TV 4k)  Verder eens met je.;-) Maar het streamen kan.

   

  AirPlay kan, maar alleen Voor lineair of VOD. TV Replay (terugkijken van uitzendingen) kan nog steeds niet. Dat werd en wordt trouwens ook niet benoemd als een van de mogelijkheden, want “de huidige rechten laten dat niet toe.” Nu vraag ik je: wat maakt het feitelijk uit hóe je een uitzending op het grote scherm krijgt? Ik snap niet waarom AirPlay voor catchup nog steeds niet mag, terwijl je wel gewoon op je computerscherm kan kijken… AirPlay is prima te beveiligen tegen kopiëren, alleen heeft Ziggo kennelijk nog steeds niet door hoe dat te doen…

 • Profielfoto
  Macab

  Ons opmaken voor een eerlijke provider? Freedom is het netwerk aan het testen en uitrollen…

 • Profielfoto
  waterbies

  Macab op 14 mei 2020 09:43
  Ons opmaken voor een eerlijke provider? Freedom is het netwerk aan het testen en uitrollen…

  Is dat een nieuwe provider die landelijk levert?