Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Diensten 11 mei 2020

Na KPN en XS4ALL gooit ook Ziggo de abonnementsprijzen omhoog

Vorige week maakten KPN en XS4ALL bekend dat de abonnementsprijzen omhoog gaan. In navolging heeft Ziggo vandaag aangekondigd dat ook hun klanten per 1 juli meer gaan betalen.

Ziggo klanten krijgen voor 31 mei per mail of brief te horen wat zij per 1 juli gaan betalen. De verhoging verschilt per abonnement. In het beste geval blijft je maandbedrag gelijk. Als je pech hebt ga je maximaal € 2,95 meer betalen. Gemiddeld genomen gaan klanten iedere maand € 1,91 euro meer betalen voor hun abonnement.

inflatiecorrectie en investeringen

Net als KPN en XS4ALL geeft ook Ziggo aan dat de prijsverhoging vooral te maken heeft met inflatie. Gemiddeld genomen is de prijsverhoging 3,4%. Daarvan is 2,6% inflatiecorrectie. De overige 0,8% heeft te maken met investeringen in het netwerk. In deze blogpost wordt uitgelegd waarom dit nodig is.

In het kort komt het erop neer dat ons datagebruik blijft groeien en dat we steeds meer van het netwerk vragen. We streamen ons suf en in ieder huis zijn er steeds meer apparaten verbonden met het netwerk. Om al dat dataverkeer aan te kunnen, moet er geïnvesteerd worden.

Ziggo Sport
Ook Ziggo Sport wordt dus duurder.

Daarnaast investeert Ziggo ook in het televisieaanbod. Televisiekijken wordt steeds flexibeler en daarom wordt er geld vrijgemaakt om de diensten en producten te verbeteren. Denk hierbij aan updates voor mediaboxen en de Ziggo GO-app. Tot slot wordt er geïnvesteerd in veiligheid zodat klanten zonder zorgen gebruik kunnen maken van het netwerk.

Ziggo duurder vanaf 1 juli

De prijswijziging gaat in per 1 juli. Omdat Ziggo de abonnementskosten veelal vooraf in rekening brengt, zul je als klant het nieuwe tarief vanaf 7 juni op je factuur zien verschijnen. Eventuele verbruikskosten (zoals gesprekskosten voor bellen) worden achteraf in rekening gebracht. Nu al weten wat je precies gaat betalen? Klik dan hier voor een overzicht met alle nieuwe tarieven.

Twijfel je door de verhoging of je bij Ziggo wil blijven? Klik dan hier voor de nieuwe prijzen van KPN en XS4ALL. Zit je bij een andere partij en wil je misschien overstappen naar Ziggo? Dan vind je hier alles wat je moet weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na KPN en XS4ALL gooit ook Ziggo de abonnementsprijzen omhoog
Sluiten