Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 8 mei 2020

YouTube voert aantal veranderingen door in app op iOS

Als je vandaag YouTube op je mobiele telefoon hebt gebruikt, heb je het misschien al gezien. De videopagina is aangepast.

Misschien wel de belangrijkste verandering is dat de reacties zijn verplaatst op de app. Alleen de top-comment staat nog bovenaan. Deze wordt bepaald op basis van meerdere aspecten. Dit kan zijn door likes, interacties en een hartje van de gebruiker. Dat betekent ook dat een vastgepinde reactie niet meer automatisch als top-comment blijft staan. Als je op die reactie onder de video drukt, krijg je meerdere comments in de app te zien. Ook kun je helemaal naar de onderkant van de pagina scrollen en daar op een button drukken. Volgens YouTube komt dit de reacties ten goede. Volgens hen willen mensen in het nieuwe systeem een reactie achterlaten. Bovendien is er een extra push omdat nu alleen de beste reactie meteen in het begin wordt getoond.

Grotere thumbnails

Dat is niet de enige verandering in de YouTube-app. Ook zien de ‘up next’-video’s er anders uit. De thumbnails van die filmpjes zijn namelijk groter geworden. Details over de video’s staan er nu onder in plaats van ernaast. Ook komt er een avatar van de uploader bij te staan.

Bredere content

Als derde komt er nu meer verschillende content in het up next-scherm te staan. Er is nu een balk met verhalen en korte video’s toegevoegd. Ook kunnen er polls, updates, afbeelding en GIF’jes voorbijkomen. YouTube kondigde de veranderingen twee weken geleden aan via een blogpost, maar zijn nu dus doorgevoerd.

YouTube vierde deze maand haar vijftienjarige verjaardag. Om dat te vieren heeft Want.nl de tien meest bekeken video’s op het platform op een rijtje gezet. Deze is hier te vinden.

Reageer op artikel:
YouTube voert aantal veranderingen door in app op iOS
Sluiten