YouTube voert aantal veranderingen door in app op iOS

Door: Jeroen Kraak - 7 reacties
YouTube
(Afbeelding: YouTube)

Als je vandaag YouTube op je mobiele telefoon hebt gebruikt, heb je het misschien al gezien. De videopagina is aangepast.

Misschien wel de belangrijkste verandering is dat de reacties zijn verplaatst op de app. Alleen de top-comment staat nog bovenaan. Deze wordt bepaald op basis van meerdere aspecten. Dit kan zijn door likes, interacties en een hartje van de gebruiker. Dat betekent ook dat een vastgepinde reactie niet meer automatisch als top-comment blijft staan. Als je op die reactie onder de video drukt, krijg je meerdere comments in de app te zien. Ook kun je helemaal naar de onderkant van de pagina scrollen en daar op een button drukken. Volgens YouTube komt dit de reacties ten goede. Volgens hen willen mensen in het nieuwe systeem een reactie achterlaten. Bovendien is er een extra push omdat nu alleen de beste reactie meteen in het begin wordt getoond.

Grotere thumbnails

Dat is niet de enige verandering in de YouTube-app. Ook zien de ‘up next’-video’s er anders uit. De thumbnails van die filmpjes zijn namelijk groter geworden. Details over de video’s staan er nu onder in plaats van ernaast. Ook komt er een avatar van de uploader bij te staan.

Bredere content

Als derde komt er nu meer verschillende content in het up next-scherm te staan. Er is nu een balk met verhalen en korte video’s toegevoegd. Ook kunnen er polls, updates, afbeelding en GIF’jes voorbijkomen. YouTube kondigde de veranderingen twee weken geleden aan via een blogpost, maar zijn nu dus doorgevoerd.

YouTube vierde deze maand haar vijftienjarige verjaardag. Om dat te vieren heeft Want.nl de tien meest bekeken video’s op het platform op een rijtje gezet. Deze is hier te vinden.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zo, daar wordt je niet echt vrolijk van, die top-tien YouTube.

  Maar Masha and The Bear is wel leuk. .;)

   

 • Profielfoto
  ¿`„

  ja dat verplaatsen van de reacties was mij al een tijdje opgevallen. Hoewel ik bijna nooit reageer op YouTube vind ik het wel irritant. Maar ook weer niet zo erg dat ik er uiteindelijk niet aan zou kunnen wennen.

  erger vind ik de constatering dat bij het afspelen van Engelstalige video’s standaard de ondertiteling aanstaat. die kan ik bij elke video gewoon handmatig uitzetten. Maar bij de eerst volgende video staat de ondertiteling wederom weer aan. Het ergens centraal definitief uitzetten voor alle video’s… Die functie heb ik nog niet gevonden. Het zal wel aan mij liggen. Maar als het wel mogelijk is dan hebben ze het dit keer wel aardig weggemoffeld volgens mij.

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, die ondertiteling was mij ook al opgevallen.

  Maar mij blijven ze tot op heden wel uit, na het een keer uitgezet te hebben.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  En om de hoeveel milliseconden komt het nu (opnieuw, en opnieuw) vragen om premium te proberen?!

   

 • Profielfoto
  ¿`„

  Yh-xxl op 9 mei 2020 10:06
  En om de hoeveel milliseconden komt het nu (opnieuw, en opnieuw) vragen om premium te proberen?!

   

  Om de hoeveel Milliseconde zou ik je niet kunnen zeggen. Maar 1 tot 2 keer per dag zeker.

  Conclusie de inhoud kan aardig zijn maar het medium YouTube begint een drama te worden. Ze maken er al veel geld mee… Maar het is blijkbaar niet genoeg… Meer! Meer!

  iedere keer als ik WhatsApp open zie ik een splash screen Van het andere kwaad ‘Facebook ‘.

  Het wordt tijd dat dit soort bedrijven op ene van der manier een keer de deksel op de neus krijgen.

 • Profielfoto
  Absrnd

  Ik kan gewoon Youtube niet meer kijken op iPhone of iPad, de desktop versie met adblockers e.d., is de enigste manier om normaal te kunnen kijken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zal en een iOS dingetje zijn dan.

  Ik heb toch weinig last van die pop-ups.