Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 5 mei 2020

Wunderlist gaat deze week offline: dit zijn de beste alternatieven

Vanaf 6 mei is het niet meer mogelijk Wunderlist te gebruiken. De vraag is nu: welke app voor to-do-lijsten is nou een prima alternatief? Dergelijke apps moeten ervoor zorgen dat je productief bent en ze moeten gemakkelijk in gebruik te nemen zijn.

Op het gebied van to-do-lists kun je het vaak zo gek maken als je wil. Maar sommige apps schitteren juist in hun eenvoud. Waar je ook naar op zoek bent als alternatief voor Wunderlist, één van de onderstaande apps is een prima alternatief voor je.

TickTick: meest popluaire Wunderlist-alternatief

Dit is één van de meest populaire to-do-apps van dit moment. Je kunt lijstjes maken, tags beheren, notities toevoegen en zelfs bijlagen uploaden. Je kunt gemakkelijk deadlines instellen en taken op vaste momenten laten terugkomen. Er is een functie voor samenwerking, waardoor je ook taken met meerdere mensen kunt beheren. Er is zelfs een Premium-abonnement waarmee je toegang krijgt tot gepersonaliseerde thema’s, een kalenderweergave, hogere limieten voor taken, reminders en third-party agenda-integraties.

Je downloadt TickTick hier voor iOS.

Todoist: geavanceerd Wunderlist-alternatief

Dit is één van de meest geavanceerde taskmanagers. Je lijsten worden op project geordend, die je kunt voorzien van eigen labels. Verder krijg je toegang tot opties voor terugkerende items, reminders en uiteindelijke data. Bovendien kun je bepaalde taken een hogere prioriteit geven. Binnen een project kun je andere deelnemers specifieke taken toewijzen, voor een beter overzicht van de takenverdeling. Verder kun je Todoist koppelen aan andere diensten, zoals Gmail, Amazon Alexa en Trello. Ook is er ondersteuning voor Google Assistent.

Je downloadt Todoist voor Android en iOS.

Trello

Trello is meer een app voor het beheren van projecten, maar je kunt er ook prima to-do-lijstjes mee bijhouden. Je werkt hiervoor op verschillende borden, wat aanvankelijk een beetje wennen is. Werk je echter vaak met complexe taken, dan werkt dit wel erg fijn. Helemaal als je ook met andere mensen samenwerkt. Elke deelnemer aan het project krijgt zijn eigen taken, lijsten, reminders en meer en alles kan in een handig overzicht bekeken worden. Daarnaast zijn er integraties met onder meer Google Agenda en Maps.

Je downloadt Trello hier voor iOS.

Microsoft To Do: de ander van Microsoft

Microsoft is de eigenaar van Wunderlist, maar heeft ook zijn eigen to-do-app. Het is één van de meest simpele apps van dit moment, terwijl je toch een hoop functies voorgeschoteld krijgt. Zo kun je notities aanmaken, houdbaarheidsdata invullen en reminders instellen. Maak je ook gebruik van Outlook, dan maak van in een handomdraai van een e-mail een taak. Er is helaas geen integratie met andere diensten die niet van Microsoft afkomstig zijn.

Je downloadt Microsoft To Do hier voor iOS.

Google Tasks

Het grote voordeel van Google Tasks is dat je de to-do-app in allerlei andere diensten van het bedrijf aantreft, zoals Gmail en Agenda. Zo wordt het dus een peulenschil je taken bij te houden. Je kunt verder subtasks aanmaken (taken als onderdeel van een taak), gedetailleerde notities toevoegen en houdbaarheidsdata toevoegen. Het is een simpele app, die voor de meeste mensen prima is. Het is echter geen complete app, waardoor power users mogelijk beter verder kunnen kijken.

Je downloadt Google Tasks hier voor iOS.

Alternatief voor Wunderlist

De App Store staat vol met apps die je kunnen helpen bij je dagelijkse activiteiten en dingen die je niet moet vergeten. Probeer ze dus vooral lekker uit. Mochten de bovenstaande apps toch niet bevallen, dan kun je nog altijd de volgende apps opzoeken: Zenkit To Do, Remember The Milk, Memorigi, Any.do, Tasks.org en Asana.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wunderlist gaat deze week offline: dit zijn de beste alternatieven
Sluiten