Raymon Mens
Raymon Mens App Store 24 mei 2020

Nieuwe functie WhatsApp maakt nummers uitwisselen makkelijker

WhatsApp werkt aan een nieuwe functie die het uitwisselen van nummers makkelijker maakt. Het gaat om het kunnen toevoegen van contacten via een QR-code. Dit moet in een volgende update voor de populaire app verschijnen. In de meest recente bètaversie voor iOS is de code al aanwezig.

Een scanbare code om snel iemand als contact op te slaan is niets nieuws. Facebook Messenger en Snapchat hebben deze functie al lang. Toch kan dit een handige toevoeging zijn omdat WhatsApp op telefoonnummer en niet op contactnaam werkt.

WhatsApp QR-code genereren en scannen

Het is in de coronacrisis moeilijk voor te stellen, maar een nieuw contact een code laten scannen is handiger dan het in elkaars oor schreeuwen in bijvoorbeeld een luide bar. Apps die je contactinformatie in een code verpakken zijn er al langer, maar de kracht van WhatsApp is dat bijna iedereen het heeft.

De code is straks te vinden onder het tabblad Instellingen. Daar staat naast je profielfoto en naam een QR-teken. Na daarop te tikken, verschijnt de code. Een nieuw contact kan je code scannen door de camera via het tabblad Camera te activeren. Het is ook mogelijk om je code opnieuw te laten genereren. De oude zal dan niet meer werken (ook handig bij het maken van screenshots ;-)).

whatsapp qr code contact
Klik/tap voor groter.

Meer nieuws op komst

Dit is niet de enige nieuwe functie die binnenkort naar WhatsApp komt. De populaire chat-app werkt ook aan de mogelijkheid om volledig versleutelde back-ups naar iCloud te maken. Momenteel worden je chats al versleuteld opgeslagen, maar ze zijn niet versleuteld. Dat moet binnenkort wel mogelijk zijn, je moet dan zelf een wachtwoord kiezen om de reservekopie mee te vergrendelen. Of het om volledige end-to-end-vesleuteling gaat is op moment van schrijven nog onduidelijk. De laatste grote update voor WhatsApp bracht een donkere modus die goed aansluit op iOS 13.

Reageer op artikel:
Nieuwe functie WhatsApp maakt nummers uitwisselen makkelijker
Sluiten