Night
Night Nieuws 17 mei 2020

Weekend Poll: Waarvoor gebruik jij je Mac?

Deze week zijn we in onze Weekend Poll benieuwd waarvoor jij je Mac gebruikt. Zakelijk of privé? Gewoon omdat je hem mooi vindt, of er heilig van overtuigd bent dat macOS beter of veiliger is?

Nog niet zo heel lang geleden was de Mac nog een niche, voorbehouden aan grote bedrijven, waaronder veel reclamestudio’s. Ze waren flink duurder dan ‘gewone’ PC’s en je zag ze dan ook nauwelijks in de privésfeer.

Dat is inmiddels wel veranderd. Met de komst van de bondi blue iMac zette Apple een grote stap richting consumentenmarkt. Toch bleef de Mac het ook in het bedrijfsleven niet slecht doen. De TCO van Mac bleek, ondanks de hogere aanschafprijs, gelijk en soms zelfs lager dan van zijn Windows tegenhanger.

De Mac en zijn macOS operating systeem hadden als bijkomend voordeel dat ze veiliger waren. De meeste kwaadwillenden richtten hun virus- en malware-pijlen namelijk meer op Windows PC’s, die in veel grotere getale bij de mensen thuis en in bedrijven vertegenwoordigd waren. Desondanks bleken Macs ook niet onkwetsbaar. De toenemende populariteit liet ook de Mac-gebruikers proeven van malware en echte virussen, ook al zijn dat er nog steeds veel minder dan voor Windows.

Komen we bij de Weekend Poll voor deze week: Waarvoor gebruik jij een Mac? Meerdere antwoorden zijn mogelijk. Staat je antwoord er niet bij of kies je voor ‘anders’, dan kan je dat altijd even toelichten in de reacties hieronder.

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reageer op artikel:
Weekend Poll: Waarvoor gebruik jij je Mac?
Sluiten