Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 15 mei 2020

Voorlopig hoef je niet op de AR glasses te rekenen

Apple heeft altijd vele projecten lopen. Updates van de huidige iPhones, iPads en MacBooks is daarbij iets wat natuurlijk voor de hand ligt. Maar er zijn ook projecten waar we niet heel veel van weten en uiteindelijk iets nieuws moeten brengen. Dat is het geval met de AR glasses.

Er zijn al lange tijd geruchten over het AR glasses-project. Maar wanneer het uitkomt, dat blijft de vraag. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo gaat dat pas in 2022 gebeuren. Dat liet hij weten tegenover de verschillende investeerders.

Voorlopig geen AR glasses

In eerste instantie zou het de bedoeling zijn dat de AR Glasses dit jaar onthuld zouden gaan worden. Maar de huidige crisis lijkt wat dat betreft zand in de machine te hebben gegooid. Doordat de productie in China op verschillende vlakken verlaagd is, is het lastiger om op grote schaal producten te maken. En daardoor is het moeilijker om een nieuw product als deze te lanceren. Daarnaast lijken er ook nog vragen te zijn over de uiteindelijk techniek en de mogelijkheden die je er mee hebt. Tot nu toe hebben we wel wat voorbeelden gezien van AR, maar voelt het geheel nog altijd een beetje als een gimmick. Er is de hoop dat wanneer Apple zich met deze markt gaat bemoeien dat alles in een stroomversnelling gaat.

hololens ar glasses
De Hololens van Microsoft

AR staat overigens voor Augmented Reality en zorgt er voor dat je dingen ziet die er eigenlijk niet zijn. Een goed voorbeeld daarvan is Pokémon Go. Wanneer je daar AR aanzet, dan zie je de Pokémon in je huiskamer. Met een bril op zou je dus nog meer zien. Momenteel heeft Microsoft met een preview-fase van de Hololens de beste papieren in handen. Maar deze wordt momenteel vooral voor zakelijk gebruik ingezet. De kans is groot dat Apple de AR glasses ook voor consumenten wil verkopen en op die manier bijvoorbeeld genieten van mediagebruik. Het bedrijf heeft in elk geval al meerdere malen laten weten een grote toekomst te zien in de techniek. Zo werden vorig jaar tijdens de WWDC verschillende AR tools vrijgegeven voor hun apparaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voorlopig hoef je niet op de AR glasses te rekenen
Sluiten