Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 18 mei 2020

Ubisoft klaagt Apple en Google aan voor Rainbow Six Siege-kopie

In de App Store van Apple en de Play Store van Apple vind je vele games. Een groot aantal daarvan zijn games die origineel zijn en specifiek voor het platform zijn ontwikkeld. Maar er zijn ook genoeg games die een schaamteloze kopie zijn. Voor Ubisoft is de maat nu vol en klaagt de bedrijven aan voor een Rainbow Six Siege-kopie.

Het gaat om de game Area F2. Een game die gemaakt is door een bedrijf dat weer onderdeel is van het Chinese Alibaba. In plaats van achter die partij aan te gaan, besluit Ubisoft nu zijn pijlen te richten op Apple en Google, die volgens het Franse bedrijf verantwoordelijk zijn voor het uitgeven van de game op hun stores. De rechtszaak is afgelopen vrijdag in Los Angeles ingediend en opgepakt door Bloomberg.

Ubisoft klaar met Rainbos Six Siege-ripoff

Volgens Ubisoft is Area F2 een ‘near carbon copy’ van Rainbow Six Siege. En dat is één van de populairste games op die moment. Nu zijn er veel games op de verschillende stores die schaamteloze kopieën zijn van populaire games. En daar wordt dan vervolgens vaak reclame gemaakt op social media. Zo heb ik al diverse varianten voorbij zien komen die gebaseerd zijn op games als Pokémon en Call of Duty. Maar waar partijen daar vaak mee wegkomen, daar heeft Ubisoft er nu genoeg van.

Area F2
De game Area F2

Volgens de ingediende zaak is Rainbow Six Siege één van de populairste games ter wereld en een belangrijk merk voor het bedrijf. Area F2 is een kopie die op zo’n beetje elk aspect de game jat. Denk daarbij het menu waarin je kiest met welk personage je aan de slag gaat, het scherm waarin de score wordt getoond en alles wat er zo’n beetje tussen in zit. Volgens Ubisoft probeert de game op deze manier te profiteren van de populariteit van de game en op die manier inbreuk te maken op hun merk. Ubisoft heeft laten weten al eerder aan Apple en Google te vragen de game te verwijderen, maar dat werd niet gedaan. Zodoende is besloten om nu de rechtszaak aan te gaan. Mocht Ubisoft in het gelijk worden gesteld, dan kan dat het begin zijn van een reeks andere rechtszaken van andere partijen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ubisoft klaagt Apple en Google aan voor Rainbow Six Siege-kopie
Sluiten