Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 6 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Twitter test optie die vraagt of je daadwerkelijk die vervelende tweet wil sturen

Twitter is begonnen met het testen van een nieuwe functie. De app kan vragen of je zeker weet of je die vervelende tweet wil versturen. Het platform wil je dus nog een extra kans geven voordat je dat doet, in een poging om het leuk voor iedereen te houden op het sociale netwerk.

Die plannen heeft het bedrijf bekendgemaakt via zijn eigen Twitter Support-profiel. Op dit moment is de experimentele feature alleen beschikbaar binnen de iOS-app van het sociale netwerk. Mocht je bepaald taalgebruik nuttigen, dan kan de app daarop reageren door een prompt te weergeven die vraag of je er zeker van bent dat dit je repliek is op een ander. Het platform hoopt dat mensen daardoor een seconde langer nadenken en toch besluiten om dat vervelende bericht, met haatdragende taal, niet te posten.

Twitter vraagt of je net even wat langer nadenkt

In de tweet van Twitter Support staat ook dat het bedrijf het best snapt dat we soms allemaal eens iets zeggen wat we achteraf niet menen. Daarom kan deze functie je mogelijk helpen, door dat proces wat naar voren te halen. Zo hoef je achteraf dus ook geen spijt van je taalgebruik te hebben en hoeft niemand te dealen met de vervelende consequenties van je nare actie.

In een interview met Reuters laat Sunita Saligram, bij Twitter verantwoordelijk voor het wereldwijde beleid op het gebied van vertrouwen en veiligheid, ook weten dat dit echt een poging is om het platform voor iedereen leuk en veilig te houden. Saligram hoopt daarnaast dat mensen geen dingen meer zeggen waar ze later spijt van krijgen.

De nieuwe functie wordt nu uitgerold naar een klein groepje iOS-gebruikers en let dus op schadelijk taalgebruik. Mocht de feature z’n werk goed doen, dan is de kans groot dat we de update straks allemaal kunnen downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Twitter test optie die vraagt of je daadwerkelijk die vervelende tweet wil sturen
Sluiten