Tweets zijn voortaan gewoon in te plannen via de Twitter-website

Door: Wesley Akkerman - 0 reacties
Twitter logo
(Afbeelding: Twitter)

Soms wil je iets kunnen tweeten wat pas later van toepassing is. Dan zou het fijn zijn als je zo’n tweet dus zou kunnen inplannen. Verschillende third-party diensten hebben in het verleden zo’n functie aangeboden, maar nu doet ook de officiële website van Twitter dat gewoon.

Een tweet inplannen doe je om verschillende redenen. Dat kan zijn omdat je bijvoorbeeld als journalist een artikel geschreven hebt wat je liever op een ander moment deelt dan wanneer je zelf achter je computer zit. Meestal heeft het ermee te maken dat je weet dat tweeten op een bepaald moment veel meer mensen bereikt dan op andere momenten. Maar als je dan met iets anders bezig bent, en dus niet op het optimale moment iets kunt plaatsen, dan is het haast zonde van het werk dat je er in gestoken hebt. Je wil daar natuurlijk het maximale uithalen.

Tweet inplannen
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Wesley Akkerman)

Je tweet inplannen op de Twitter website

Daarom is het fijn dat je nu je tweet kunt inplannen. Verschillende Twitter-apps hebben in het verleden al zo’n functie aangeboden. Maar dit is de eerste keer dat je dit ook gewoon via de website van het sociale medium kunt regelen. Wanneer je nu een bericht opstelt, dan zie je daaronder een aantal knoppen staan. Aan de rechterkant van die knoppen (waarmee je bijvoorbeeld foto’s uploadt) staat nu de optie voor het inplannen. Je herkent het icoontje aan het plaatje van een kalender met een klok.

Als je daarop klikt, dan krijg je de opties voor het inplannen te zien. Je kiest een datum en tijd uit en klikt vervolgens op Bevestigen. Als de tijd aangebroken is, dan zal de tweet automatisch gepubliceerd worden. Als je een lijst met ingeplande tweets wil zien, dan druk je links onderin op de tekst Geplande tweets. Verder is het nu mogelijk een draft op te slaan op het web, die gesynchroniseerd wordt met andere Twitter-webapps. Helaas wordt de data niet gesynchroniseerd met mobiele en desktopapplicaties.

Twitter

Reacties

0 reacties