Tom Hanks’ Greyhound gaat direct naar Apple TV+ in plaats van bios

Door: Jeroen Kraak - 5 reacties
Tom Hanks Geryhound Apple TV
(Afbeelding: Chris Delmas/AFP)

Greyhound van Tom Hanks is een van de grote filmreleases dit jaar. Het zou vanaf Vaderdag in de bioscoop draaien maar daar steekt Apple TV+ een stokje voor.

Apple Tv+ heeft de rechten gekocht van Sony Pictures voor het Tweede Wereldoorlog-drama Greyhound. De streamingdienst heeft niet bekendgemaakt wanneer het de film releaset op het platform.

Tom Hanks als kapitein

Het was de bedoeling dat de film van Tom Hanks vanaf 12 juni in de bioscoop te zien was, maar vanwege de coronacrisis is dit uitgesteld. Eerder verplaatste Sony de filmrelease al van 8 mei naar juni. Het bedrijf kondigde de film aan in maart van dit jaar waarbij het ook meteen een trailer dropte. Daarin was te zien hoe Tom Hanks een gebedje doet en vertrekt op zee. Hij vertelt dat het de eerste keer is dat hij de Atlantische Oceaan oversteekt. Even later laat hij een nazi-onderzeeboot zinken wat de bemanning viert. Het succes slaat daarna om en het wordt lastig voor de bemanning om te overleven.

De film is gebaseerd op het boek The Good Shepherd van C.S. Forester. Aaron Schneider regisseert de film om basis van het script van Hanks. In de film vergezeld door Stephen Graham, Elisabeth Shue en Rob Morgan. Greyhound komt in het rijtje films terecht die door de coronacrisis zijn verplaatst van bioscoop naar streamingdienst. Eerder gebeurde dit al voor Hamilton en The Lovebirds.

Masters of the Air

Het is overigens niet de eerste klus voor Hanks bij Apple TV+. Afgelopen jaar werd al bekend dat de acteur samen met Steven Spielberg de oorlogsserie Masters of the Air gaat maken voor het platform. In de miniserie worden de piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog gevolgd. De serie is geschreven door dezelfde schrijver als die van Band of Brothers.

Apple TV+ wil concurrentie aangaan met Netflix

Met het aankopen van de film deelt Apple een flinke tik uit aan andere streamingdiensten. De iPhone-maker zal ook wel moeten aangezien het kwantitatieve aanbod vergeleken met de rest tegenvalt. Het bedrijf lijkt daarom ook oudere films en series te gaan aankopen.

Deadline

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Met het aankopen van de film deelt Apple een flinke tik uit aan andere streamingdiensten.

  ?? Een flinke tik?!

 • Profielfoto
  Melle

  Daar moest ik ook even om lachen.

 • Profielfoto
  SvS

  Haha ja

 • Profielfoto
  Odie

  KarelWillem op 20 mei 2020 11:10

  Met het aankopen van de film deelt Apple een flinke tik uit aan andere streamingdiensten.

  ?? Een flinke tik?!

  Een flinke tik ja, ik denk dat Netflix deze film héél graag ook had willen aankopen. Goeie zet van Apple, ik kijk er naar uit. Ik ben een groot van van Hanks en vrijwel alles wat ik van hem ken is gewoon steengoed.

  ik hoop dat Corona misschien helpt om het oude denken over films om kan buigen. Nu moet alles nog de bios in om in aanmerking te komen voor de Oscars, maar dat is natuurlijk achterhaald denken.

   

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Odie op 21 mei 2020 11:10

  KarelWillem op 20 mei 2020 11:10

  Met het aankopen van de film deelt Apple een flinke tik uit aan andere streamingdiensten.

  ?? Een flinke tik?!

  Een flinke tik ja, ik denk dat Netflix deze film héél graag ook had willen aankopen. Goeie zet van Apple, ik kijk er naar uit. Ik ben een groot van van Hanks en vrijwel alles wat ik van hem ken is gewoon steengoed.

  ik hoop dat Corona misschien helpt om het oude denken over films om kan buigen. Nu moet alles nog de bios in om in aanmerking te komen voor de Oscars, maar dat is natuurlijk achterhaald denken.

   

  Ik denk niet dat Netflix hier bijzonder op zit te wachten. Hun verdienmodel is vooral ingesteld op series. Een film kan helpen om mensen naar binnen te krijgen, maar dan heb je het in eerste instantie over échte blockbusters, niet een relatief bescheiden release als deze (50 miljoen budget). Wat Netflix daarom wél echt pijn deed, was het verlies van de rechten op de Marvel-franchise – ook omdat het format van de MCU zo dicht in de buurt van een serie kwam.

  Voor de industrie is het een drama, vooral omdat streaming domweg niet dezelfde hoeveelheden geld oplevert als een bioscooprelease. Zelfs Capone, dat een hit is op streaming, komt niet uit de kosten en dat had een nog veel kleiner budget dan Greyhound (20 miljoen).