Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 7 mei 2020

Steelseries werkt aan nieuwe controller voor Apple-producten

Gaming speelt een steeds grotere rol op de apparaten van Apple. De Apple Arcade is daar zonder twijfel het beste voorbeeld van. Maar ook zijn er steeds meer mogelijkheden om games vanaf de spelcomputer te streamen naar je apparaat. Daarvoor is een controller handig. Steelseries lijkt nu te werken aan de Nimbus+ controller.

De Nimbus+ controller van Steelseries is opgedoken en onder andere opgepakt door 9to5Mac. De nieuwe controller heeft een zogenaamde Made For iPhone (MFi) certificaat. Of je dan ook daadwerkelijk beter kunt gamen, dat weet ik niet.

De Steelseries-controller voor Apple-producten

Toen in 2015 Apple met de Apple TV inclusief tvOS kwam, was het de eerste Nimbus-controller die je kon gebruiken om te gamen. Inmiddels werken ook de controllers van de Xbox One (althans de nieuwere versies die Bluetooth ondersteunen) en de PlayStation 4 er op. Zodoende heb je dus eigenlijk niet nog een andere controller nodig. Toch komt Steelseries met de Nimbus+. Op de gelekte afbeeldingen lijkt het erg op de originele Nimbus, die op zijn beurt weer een mix is tussen een PlayStation 4- en Xbox One-controller.

Steelseries
De controller in kwestie

Qua knoppen lijkt hij vooral op de Xbox One, maar wanneer je kijkt naar de manier waarop de analoge sticks zijn geplaatst, heeft hij juist weer meer weg van de PlayStation 4. Daarnaast kan hij waarschijnlijk opgeladen worden met een Lightning-kabel, die je eigenlijk standaard gebruikt voor de meeste Apple-apparaten. De controller zou gaan werken met de iPhone 6 of de nieuwere modellen, de iPad Air 2 of nieuwere modellen, de zevende generatie iPod Touch en de Apple TV HD en 4K. Daarnaast ligt het in de lijn der verwachtingen dat hij ook te gebruiken is met een Mac. En qua verbinding maakt hij gebruik van Bluetooth 4.1.

Dus als je specifiek games wilt gaan spelen en daarvoor een controller wilt gaan halen, dan is het wellicht interessant om deze Steelseries-controller in de gaten te houden. Het zal echter nog wel een tijdje duren voordat hij op de markt is. Tot die tijd zijn controllers van andere spelcomputers wat mij betreft zeer goede alternatieven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steelseries werkt aan nieuwe controller voor Apple-producten
Sluiten