Spotify verwacht gelijke behandeling op de Apple-platformen

Door: Jelle van Es - 2 reacties
Spotify 16x9
(Afbeelding: ANP XTRA/Rob Engelaar)

Spotify is zonder twijfel één van de belangrijkste spelers in de wereld van streaming muziek. Hoewel het het bedrijf qua succes goed voor de wind gaat, zijn er nog heel wat obstakels die overwonnen moeten worden. Eén daarvan is Apple.

Want Spotify voert al een lange tijd strijd tegenover Apple. De strijd draait daarbij voornamelijk om de oneerlijke concurrentie die Apple voert, door hun eigen diensten een voordeel te geven. Spotify verwacht echter dat daar in de toekomst een einde aankomt.

Spotify verwacht eerlijke behandelijk van Apple

Dat is althens hetgeen dat Daniel Ek stelt in een interview met Bloomberg. Hij ziet vooruitgang in hoe Apple nu naar zijn bedrijf kijkt, nadat de laatste het afgelopen jaar verschillende zaken had aangespannen. Met name in de Europese Unie werd die strijd geleverd. Het probleem zit hem in het feit dat Spotify voor elk abonnement dat via de App Store wordt afgesloten dertig procent moet afdragen. En daarnaast zijn er bepaalde beperkingen voor Spotify wanneer het aankomt op het gebruik van de Apple Watch en Siri. Bepaalde dingen werken niet met die app, die wel zouden werken via Apple Music.

Spotify Apple TV 002
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: OMT/Raymon Mens)

Inmiddels zijn er wel wa dingen verbetert en dat stelt Ek tevreden. Zo zijn er meer mogelijkheden voor third-party muziekpartijen om hun apps te laten streamen naar de Apple Watch. Pandora is daar een partij van die daar gebruik van maakt. En via Siri kun je nu ook echt vragen om via Spotify een nummer af te spelen. Toch is het probleem met de afdracht nog aanwezig. Apple vindt echter dat dat een soort storm in een glas water is. Maar een heel klein gedeelte van de Spotify-gebruikers heeft via de Apple Store een abonnement afgesloten. De meesten doen dat via Spotify zelf of maken gebruiken van de gratis versie met reclame tussendoor. Wat dat betreft is de relatie dus ietwat verbeterd, maar ze zijn zeker nog niet de beste vrienden.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  doctor_apple

  En terecht … Omgekeerd hebben wij (Applegebruikers) jaren lopen piepen bij Microsoft en andere reuzen over een gelijke behandeling. Inmiddels levert Microsoft en vele andere bedrijven multiplatform oplossingen … En is het juist Apple die moeilijk doet …

  Heel povere Windows of Linux ondersteuning bij Apple en voor concurrenten is er bijzonder weinig plaats. Nooit van gehoord dat Microsoft Apple moedwillig tegenwerkt in het verspreiden van iTunes … Omgekeerd moet het kennelijk wel kunnen …

  … kinderachtig …

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Kan er nog even een redacteur over het artikel heen? Het wemelt van de spelfouten.