Spotify maakt einde aan limiet: meer dan 10.000 nummers in je bibliotheek

Door: Mark Hofman - 4 reacties
Spotify Joe Rogan
(Afbeelding: Apple/Spotify, montage: OMT)

Spotify heeft eindelijk zijn bibliotheek-limiet opgeheven. Gebruikers van de streamingdienst konden “slechts” 10.000 nummers in hun bibliotheek bewaren. Een limiet waar al jaren over klaagden.

Gebruikers zijn inmiddels in de mogelijkheid om zoveel mogelijk nummers in hun persoonlijke bibliotheek te bewaren. Zonder enig limiet dus. Je kan dus stellen dat Spotify, na jaren, eindelijk een einde maakt aan een van de grotere frustraties van zijn gebruikers.

Meer dan 10.000 nummers bewaren

Spotify biedt een bijzonder grote collectie muziek aan zijn gebruikers. Sterker nog: met een abonnement heb jij toegang tot meer dan 50 miljoen verschillende nummers. En toch kon jij daar als gebruiker maar 10.000 van in je bibliotheek bewaren. Dat klinkt als heel erg veel, maar staat uiteraard niet in verhouding tot het aanbod van de streamingdienst. En dat ziet Spotify zelf nu ook.

Zoals gezegd komt er een einde aan het limiet, dat maakt Spotify zelf bekend. Alleen kan het nog wel even duren voordat jij er mee aan de slag kan. Volgens het bedrijf is het een gigantisch werk om bij iedere gebruiker het limiet weg te halen. Het kan zijn dat jij de komende tijd misschien nog de “Epic Collection” error krijgt, maar weet dan dat er een oplossing komt.

Wel goed om te weten is dat deze oplossing alleen geldt voor je gehele bibliotheek. Wie een monster-afspeellijst wil bouwen met 20.000 nummers erin komt thuis van een koude kermis. Playlist blijven namelijk nog wel beperkt tot 10.000 items. Iets dat ook geldt voor het offline downloaden. Dat kan op vijf verschillende apparaten en op ieder apparaat kunnen 10.000 nummers offline opgeslagen worden.

Spotify vervult eindelijk wens van gebruikers

Het klinkt als een kleine aanpassing die misschien maar voor een paar mensen oplossing biedt. Maar niets is minder waar. Gebruikers hebben het verwijderen van het limiet al jarenlang aangevraagd bij Spotify. Sterker nog: in 2017 liet het bedrijf weten dat het helemaal niet van plan is om aan de slag te gaan met het verzoek. Destijds werd gezegd:

“We zijn op dit moment niet van plan om het Your Music limiet te vergroten. De reden is simpel: slechts 1% van de gebruikers haalt het limiet.”

Het kan dus zijn dat er op dit moment meer gebruikers zijn die het limiet hebben behaald. Het kan ook zo zijn dat Spotify simpelweg van gedachte is veranderd. De reden is niet zo heel erg belangrijk, het feit dat het limiet verdwijnt wel.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Koezel

  Wat moet je toch met zo’n immense bibliotheek? Nooit geweten dat er een limiet op zat. Terwijl ik al jaren Spotify gebruik. Maar een goede zet als er zoveel vraag naar is.

 • Profielfoto
  Pieter1968

  Joh let eens op die schrijfstijl… je hebt toch niet de school voor journalistiek in Maassluis gedaan of zo?

 • Profielfoto
  Matrix-Z

  Pieter1968 op 27 mei 2020 19:40
  Joh let eens op die schrijfstijl… je hebt toch niet de school voor journalistiek in Maassluis gedaan of zo?

  Inderdaad : DE limiet en niet “het limiet” !? Zonder enigE limiet en niet zonder “enig limiet” ?! “Een limiet waar al jaren over klaagden” : Hier ontbreekt blijkbaar een woord ?! … echt niet aangenaam om te lezen zo en het haalt je aandacht af van de inhoud van het artikel … 😞

 • Profielfoto
  MichaelB

  Ik reageer weinig, maar deze keer was de tekst idd. tenenkrommend.

  Wat de anderen al aanhaalden, plus:

  “PlaylistS blijven namelijk nog wel beperkt tot 10.000 items.”

  “Het klinkt als een kleine aanpassing die misschien maar voor een paar mensen een oplossing biedt.”

  En het constante gebruik van “jij” i.p.v. je.