Speakerfabrikant Libratone vraagt ​​faillissement aan

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Libratone Zipp 2 - 16x9
(Afbeelding: Libratone)

Speakerfabrikant Libratone staat op de rand van de afgrond. De Deense maker van luidsprekers en koptelefoons heeft uitstel van betaling aangevraagd, zo meldt het in een persbericht. De financiële situatie van het in 2009 opgerichte bedrijf is op zijn zachtst gezegd zorgelijk.

Libratone heeft nooit geld verdiend en de tekorten zijn aanzienlijk gestegen, vooral de laatste jaren. Het bedrijf heeft op 6 mei al faillissement aangevraagd, maar dat is nog niet bezegeld. De speakerfabrikant voert nog onderhandelingen met potentiële investeerders. De vooruitzichten zijn echter slecht.

Deense Libratone in Chinese handen

In 2009 werd Libratone opgericht in Denemarken, maar is al enige tijd in handen van Chinese investeerders. Het nieuwe management had -dat is althans onze indruk- een directe en negatieve invloed op het assortiment. In plaats van hoogwaardige geluidssystemen met het label “Made in Denmark”, verraste Libratone ons in het voorjaar met de goedkope BIRD-luidspreker. Een kinderlijk ogende gadget die totaal niet aansloot bij de rest van het assortiment.

De faillissementsaanvraag wil niet zeggen dat het merk ophoudt met bestaan. Een doorstart is altijd mogelijk, maar het zoeken naar investeerders zal niet gemakkelijk zijn. Libratone heeft nog een lange weg te gaan naar winstgevendheid.

Libratone BIRD
De Libratone BIRD – Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Libratone)

Prijsdaling? Koop maar niet…

De markt zal ongetwijfeld op dit bericht reageren door producten van het Deense merk flink af te prijzen. Wij adviseren echter geen producten van Libratone aan te schaffen totdat duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf is. Hoewel de meeste producten ook stand-alone kunnen werken, is momenteel alles behalve zeker dat de speakers en koptelefoons software-updates blijven ontvangen. Ook is momenteel niet duidelijk of de apps van de Deense onderneming -die soms nodig zijn voor configuratie- blijven werken.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  😢

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Erg jammer….ik heb 3 luidsprekers van Libratone en ben hier erg tevreden over

 • Profielfoto
  LievenL

  Vandaar dat ze vandaag op bood staan.

 • Profielfoto
  Chuck

  Make up your fucking mind!

  Heading/eerste regel artikel.

  Hebben ze het faillissement aangevraagd of worden ze in de onkunde van een quasi-tekstprutser die denkt dat hij journalist is bij voorbaat gefileerd. Surseance van betaling is iets anders dan faillissement. Niet zo naar de pijpen dansen van TMG Raymon…

  Integere, op bronnen gebaseerde journalistiek, is hard to find these days.